Estonia-sukellukset ohi

Amerikkalaismiljonääri Gregg Bemis on lopettanut sukellukset Estonian hylylle. Ruotsin rannikkovartioston mukaan Bemis oli jo aikaisemmin ilmoittanut poistuvansa alueelta tämän päivän kuluessa.

Estonian hylyn yläpuolella Bemisin sukellusta vartioivat merivartioston laivat

Bemis ei ole kommentoinut tutkimustensa tuloksista. Hän sanoi pitävänsä asiasta tiedotustilaisuuden myöhemmin jossakin sellaisessa maassa, joka ei ole allekirjoittanut hautarauhasopimusta. Bemis halusi omien sanojensa mukaan paljastaa sukelluksillaan hallitusten salailun Estonian onnettomuussyiden tutkimisessa.

Hän on kertonut aikovansa nostaa hylystä pienen metallipalan. Metallista on tarkoitus etsiä jälkiä mahdollisesta räjähdyksestä, joka erään teorian mukaan olisi Estonian uppoamissyy. -Tämän metallipalan lisäksi emme ota hylystä muuta kuin kuvia, Bemis vakuutti.

Rannikkovartiostot kiusana?


Bemis sanoo pitävänsä kiusallisena Suomen ja Ruotsin rannikkovartioston vihamielistä asennetta, kun vartioston laivat partioivat Bemisin One Eagle -aluksen lähellä. Suomen merivartiosto on kiistänyt häirinnän.
Se pitää amerikkalaismiljonääri Gregg Bemisin väitteitä Estonia-sukellusten häirinnästä hölynpölynä.
Suomen merivartioston apulaiskomentaja Markku Halosen mielestä kaikki on sujunut pikemminkin hyvin. Halonen myös kiistää ruotsalaisväitteet joiden mukaan merivartiostoille olisi annettu ohjeet Bemisin aluksen pidättämisestä, jos se saapuu Suomen aluevesille tai satamaan. (MTV3-AFP-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja