Mainos

Estonia-onnettomuuden jälkihoitoa puidaan edelleen

Useat viralliset tahot Ruotsissa syyllistyivät katteettomiin lupauksiin Estonia-onnettomuuden jälkeen, joka puolestaan lisäsi uhrien omaisten katkeruutta. Estoniakysymyksen jälkihoitoa selvittänyt komiteamietintö arvostelee voimakkaasti sekä hallitusta, kirkkoa että onnettomuutta selvitelleitä viranomaisia.

Lakimies Peter Nobel nimitettiin Estonian upottua hallituksen ja uhrien omaisten yhdyslenkiksi. Hän sai vaikeaksi tehtäväkseen omaisten pitämisen ajan tasalla ja heidän tukemisensa kriisitilanteessa.

Tänään Nobel esitteli noin 200-sivuisen yhteenvedon tapahtumaketjusta. Nobel ei halua ottaa kantaa Estoniaan liittyviin kiistanalaisimpiin kysymyksiin, kuten tunteita kuohuttaneeseen kysymykseen hylyn nostamisesta. Lisäksi hän jättää mieluiten kommentoimatta sen, että hallitus nimitti omaisten vihaaman eettisen neuvoston, joka suositteli hylyn peittämistä meren pohjaan.

Mietintö esiteltiin tänään myös uhrien omaisjärjestöille, ja niille teksti oli suolaa haavoille: se tukee järjestöjen koko ajan esittämää arvostelua.

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.