Mainos

Estonia-komission loppuraportti lykkääntyy

Estonia-autolautan onnettomuutta tutkivan komission loppuraportin julkistaminen lykkääntyy ainakin syyskuuhun, koska komission ruotsalainen puheenjohtaja haluaa tutustua raporttiin kunnolla ennen allekirjotusta.

Komission virolainen puheenjohtaja Uno Laur ilmoitti tänään, että kesäkuun lopussa nimitetty uusi ruotsalaispuheenjohtaja on luvannut lukea monisatasivuisen raportin niin nopeasti kuin mahdollista, mutta lukeminen vienee aikaa syyskuuhun. Ann-Louise Eksborg ei halua allekirjoittaa raporttia ennen kuin on tutustunut siihen perin pohjin.

-Raportissa ei ole mitään uutta tai ihmeellistä. Sen sisältö on käsitelty julkisuudessa moneen kertaan, sanoi Laur. Toukokuun lopussa Laur ilmoitti, että raportti saataisiin hyvässä lykyssä julki jo kesäkuussa.

Ruotsin lehdistö on arvostellut taajaan virolaisten, suomalaisten ja ruotsalaisten yhdessä muodostamaa komissiota loppuraportin julkistamisen lykkäämisestä. Virosta Tukholmaan matkalla ollut autolautta Estonia upposi Itämerellä 28. syyskuuta 1994. Onnettomuudessa menehtyi 852 ihmistä.
(STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.