Mainos

Essayahin ryhmävalinta yhä auki

Eurokansanedustaja Sari Essayahin parlamenttiryhmävalinta on edelleen avoinna, vaikka parlamentin ensimmäiseen täysistuntoon on aikaa reilut pari viikkoa.

Kristillisdemokraatit ovat olleet tarkkailijajäsenenä parlamentin oikeistolaisessa EPP-ryhmässä, johon kuuluvat myös suomalaiset kokoomusmepit.

Tilannetta mutkistaa EPP-ryhmän tuore sääntömuutos, jonka mukaan ryhmän jäsenten pitää kannattaa EU:n päätöksentekoa uudistavaa Lissabonin sopimusta ja muutenkin tukea unionin yhdentymiskehitystä. Essayah puolestaan vastustaa Lissabonin sopimusta ja suhtautuu muutenkin epäillen integraation syventämiseen.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Päivi Räsäsen mukaan puolueen ensisijaisena tavoitteena on parlamentin suurimman ja vaikutusvaltaisimman EPP-ryhmän jäsenyys. Räsäsen mielestä on "turhaa venkoilua", että suhtautumisesta Lissabonin sopimukseen on tehty ratkaiseva kriteeri ryhmäjaoissa.

-Jos ajatellaan EU:n budjettia ja lainsäädäntöä, niin mepit ottavat niihin kantaa riippumatta siitä, miten he suhtautuvat Lissabonin sopimukseen, Räsänen sanoo.

Jos EPP-jäsenyys ei toteudu, on brittikonservatiivien muodostama uusi parlamenttiryhmä Räsäsen mukaan kristillisdemokraattien selvä kakkosvaihtoehto. Liberaaliryhmään kristilliset eivät Suomen keskustameppien tavoin aio liittyä.

Eurokansanedustaja Timo Soini kertoo parlamenttiryhmävalinnastaan ensi tiistaina. Europarlamentaarikkojen pitää lyödä ryhmävalintansa lukkoon ensi viikon puoliväliin mennessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.