Mainos

Essayah: Kreikan suhteen tunnustettava tosiasiat

Euromaiden velkaongelmaa on lähdetty ratkaisemaan väärällä tavalla, sanoo kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah.

– Tärkeämpää olisi ollut heti tunnustaa tosiasiat: laittaa Kreikka velkasaneeraukseen, pääomittaa pankkeja ja kutsua hätiin Kansainvälinen valuuttarahasto IMF, jolla on paras kokemus tällaisten kriisien ratkaisusta, MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä vieraillut Essayah sanoo.

Toimenpiteitä tilanteen ratkaisemiseksi olisi hänen mielestään pitänyt tehdä aiemmin. Nyt euromaat ovat kyenneet tekemään päätöksiä vasta tämän syksyn aikana.

Essayahilla ei riitä uskoa siihen, että Kreikka pystyisi selviämään veloistaan.

– Tässä olisikin tärkeää tunnustaa tosiasiat. Pelkästään korkoa korolle -tekijät ovat niin suuret, ettei ole mahdollista, että velkaongelma saadaan ratkaistua.

Kreikan tavoitteena on saada velkaantumisasteensa laskettua vuoteen 2020 mennessä 120 prosenttiin. Essayah sanoo senkin olevan hurjaa luokkaa.

– Historia osoittaa, että aika kun maan velkaantumisaste on ylittänyt 80 prosenttia, ne eivät ole pystyneet selviämään veloistaan.

Euroopan unioni on ajamassa läpi Euroopan vakausmekanismin koon kasvattamisen määräenemmistöpäätöksellä. Suomen on Essayahin mielestä vaadittava EU:ssa yksimielistä päätöksentekoa.

– Minusta tässä on taitekohta, jossa Suomen pitää pitää päänsä. Muuten meidän päämme yli voidaan tehdä päätöksiä, hän sanoo.

(MTV3)

Katso kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaan Sari Essayahin haastattelu: (Huomenta Suomi 20.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.