Mainos

Essayah: Avioliitto on miehen ja naisen välinen

Kristillisdemokraattien presidenttiehdokas Sari Essayah ei kannata avioliittojen sallimista homopareille.

– Kysymys ei ole suvaitsevaisuudesta. Kannatan sitä, että homoilla on kaikki samat oikeudet kuin muilla, mutta tämä on lainsäädännöllinen kysymys. Minusta avioliitto on miehen ja naisen välinen, MTV3:n Huomenta Suomen presidenttitentissä vieraillut Essayah sanoo.

Essayah pitäisi jatkossakin parisuhdelain ja avioliittolain erillään, toisin sanoen jättäisi homoparit avioliittolain ulkopuolelle.

Suvaitsevaisuus on hänen mukaansa tärkeä arvo yhteiskunnassa. Ymmärrys suvaitsevaisuudesta on kuitenkin Essayahin mielestä kehittynyt viime aikoina erikoiseen suuntaan, kun hyväksyntä on näyttänyt rajautuvan vain samoin ajatteleviin.

– Ihmisellä saa ja pitää olla mielipiteitä, mutta pitää ymmärtää, etteivät kaikki ole samaa mieltä, hän sanoo.

Ajattelumallia Essayah toi esiin myös tentin englanninkielisessä osuudessa, kun häneltä kysyttiin hänen aborttikannastaan.

– En kannata aborttia, mutta ymmärrän, miksi Suomessa on aborttilainsäädäntö. Kaikki eivät ajattele samalla tavalla kuin minä.

Hän huomautti, etteivät kristillisdemokraatitkaan ole pyrkineet kaatamaan aborttilakia, vaan ainoastaan saamaan siihen joitain muutoksia.

Essayah sanoo, että hänen maailmankatsomuksensa vaikuttaisi varmasti työntekoon myös presidenttinä kuten kenen tahansa maailmankatsomus missä tahansa työssä.

Arvojohtajana Essayah nimesi itselleen tärkeimmiksi arvoiksi oikeudenmukaisuuden, rehellisyyden ja lähimmäisyyden.

(MTV3)

Katso kristillisdemokraattien presidenttiehdokkaan Sari Essayahin haastattelu: (Huomenta Suomi 20.12.2011)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.