ESS: Stubb suosikki kokoomuksen puheenjohtajaksi

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb nousi Etelä-Suomen Sanomien ovensuukyselyssä kokoomuksen puheenjohtajakisan ykköseksi.

Lehden puoluekokousedustajille tekemässä kyselyssä Stubb sai hieman yli kolmanneksen kyselyyn vastanneiden äänistä. Lehti kertoo tavoittaneensa noin neljänneksen puoluekokousedustajista.  

Kyselyn perusteella elinkeinoministeri Jan Vapaavuori ja sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko käyvät tänään tasaväkisen kamppailun pääsystä toiselle kierrokselle. Vapaavuorta kannatti kyselyyn vastanneista 23 ja Risikkoa 22,6 prosenttia.  

Etelä-Suomen Sanomien kyselyyn vastasi 216 puoluekokousedustajaa, joista mielipiteensä kertoi 176 ihmistä. 40 ei halunnut tai osannut sanoa kantaansa.  

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja valitaan tänään Lahdessa. Puoluekokouksessa puheenjohtajasta äänestää noin 850 edustajaa.  

Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien eiliset ovensuukyselyt antoivat odottaa hyvin tiukkaa äänestystä kolmen puheenjohtajaehdokkaan välille.  

Helsingin Sanomien mukaan 58 edustajaa kannatti Jan Vapaavuorta, kun haastateltuja äänivaltaisia puoluekokousedustajia oli yhteensä 201. Alexander Stubbia kannatti 57 ihmistä ja Paula Risikkoa 53. Vastanneista 33 edustajaa ei halunnut kertoa kantaansa tai ollut vielä päättänyt sitä.  

Ilta-Sanomien kyselyn perusteella Stubb voittaisi ensimmäisen kierroksen. Hän sai 38 ääntä, kun asiaa kysyttiin sadalta äänivaltaiselta kokoomuksen puoluekokousedustajalta. Vapaavuori sai 27 ääntä ja Risikko 23 ääntä. Vastaajista 12 ei ollut vielä tehnyt päätöstään.  

Tulokset ovat vain suuntaa antavia, koska otos on niin pieni. 

Lue myös:

    Uusimmat