Mainos

ESS: Lucia-neitoihin kohdistui törkykampanja – "Kommentit satuttivat"

Lukioikäiset Lucia-neidot kertovat heihin kohdistuneesta valheellisesta ja ala-arvoisesta nettikirjoittelusta Etelä-Suomen Sanomissa julkaistussa poikkeuksellisessa mielipidekirjoituksessa.

Tiirasmaan lukion Lucia-neidot kertovat, miten heihin on kohdistettu nettijutuissa törkeää kielenkäyttöä sen jälkeen, kun he esiintyivät Lucia-kiertueella sunnuntaina 13. joulukuuta Hennalan vastaanottokeskuksessa Lahdessa.

Kirjoituksissa on esitetty perättömiä väitteitä turvapaikanhakijoiden käytöksestä, minkä lisäksi myös Lucia-neidot ja heidän opettajansa ovat saaneet monenlaista epäasiallista kommentointia.

Kommenteissa ja viesteissä väitettiin muun muassa turvapaikanhakijoiden häirinneen ja uhkailleen Lucia-neitoja. Lucia-neidot tyrmäävät nämä väitteet.

Turvapaikanhakijoiden lisäksi keskustelupalstoilla ja sosiaalisessa mediassa kirjoitettiin myös useita Lucia-kulkueessa olleita halventavia viestejä.

"Meitä järkyttäneet kommentit täyttävät kaikki lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkit. Kommentit olivat tyttöjä esineellistäviä ja hyvin törkeitä, ja ne satuttivat."

Viesteissä myös mustamaalattiin ja halveksuttiin opettajaa sekä rehtoria. Opettajan myös väitettiin pakottaneen nuoret tytöt ”näytille” turvapaikanhakijamiehille.

"Saatamme vain pohtia, millaiset ihmiset voivat kirjoittaa tällaisia kommentteja."

Lucia-neidot kuvaavat kulkuetta kokonaisuutena avartavaksi ja iloiseksi tapahtumaksi. He olivat kertoneet turvapaikanhakijoille etukäteen Lucia-perinteestä ja siihen liittyvästä kulttuurista. 

Vastaanottokeskuksen lisäksi Lucia-kulkue vieraili myös Lehtiojan palvelukeskuksessa, Jalkarannan sairaalassa ja Onnelanpolun palvelukodissa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.