Mainos

Espoossa tuhoisa tulipalo

Pahvivarastosta alkanut tulipalo tuhosi valintamyymälän ja sen viereisen pankin konttorin ja baarin Rinnekodissa Espoon Lakistossa tänään iltapäivällä. Henkilövahingoilta palossa selvittiin.

Palosta nousi niin sankka savu, että kaksi, lähinnä Rinnekodin hoitolaitoksen henkilökunnan asuttamaa, kerrostaloa jouduttiin evakuoimaan savumyrkytyksen pelossa. Kotinsa joutui tilapäisesti jättämään kaikkiaan satakunta ihmistä. Elintarvikkeita ja taloustavaroita kaupannut valintamyymälä tuhoutui palossa maan tasalle. Sen viereisessä toiminut Meritan konttori ja samassa siivessä ollut baari paloivat käyttökelvottomiksi.

Hälytys liikehuoneiston palosta annettiin kello 15.35, ja ensimmäisten sammutusyksiköiden ehtiessä paikalle liikehuoneiston katto oli liekeissä noin 500 neliön alueelta. Espoon päivystävän palomestarin Mika Järvenpään mukaan tuli oli syttynyt liikehuoneiston keskikohdalta kaupan takana olevassa pahvivarastossa ja levinnyt nopeasti rakennuksen kattoon. Paloa epäiltiin tahallaan sytytetyksi.

Liikehuoneistopaloa Rinnekodin kappelia vastapäätä oli sammuttamassa yhteensä 13 yksikköä Espoon, Vantaan ja Helsingin vakinaisista ja alueen sopimuspalokunnista. Rinnekodin hoitolaitoksessa hoidetaan vaikeasti vammautuneita. Alueella on myös suuri golfkenttä. Tuhoutunut kauppa oli alueen ainoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.