Espoossa jonotettiin hämmentävän halpaa bensaa

Espoon Lommilassa on syntynyt paikoittain ruuhkia bensapumpuille halvan bensan vuoksi.

Lukijan lähettämän kuvan perusteella ruuhkaista on ollut aamupäivällä ainakin Teboilin Express -kylmäasemalla Espoon Lommilassa. Kuvan lähettäjän mukaan asemalle oli syntynyt kunnon jonoja.

Teboilin Lommilan pumpuilla E95 bensa maksoi aamulla 1,269 euroa litralta. Polttoaine.net -sivuston mukaan naapurissa sijaitsevalla Neste-asemalla hinta oli ollut aamulla 1,264. Myöhemmin sivustolla litrahinnaksi oli ilmoitettu 1,359. Keskimäärin litrahinta on ollut koko maassa noin 1,3-1,4 euroa litralta.

Teboililta kerrotaan, ettei Espoon Lommilan halpaan bensaan liity mitään ihmeellistä ”alea”.

– Espoossa on aika kova kilpailu asemien kesken, Teboilin liiketoimintajohtaja Henrik Tuulos kertoo.

– Polttoaineiden hintoihin vaikuttavat maailmanmarkkinahintojen ja valuuttakurssien lisäksi verot ja erityisesti paikallinen hintakilpailu. Luulen, että kyse on juuri tuosta jälkimmäisestä. Suomen liikennepalvelujen johtaja Sam Holmberg Neste Oilista puolestaan kertoo.

Voisi ajatella, että halvan bensan taustalla on saada joululiikenteeseen lähtijät tankkaamaan jo etelässä, mutta Tuuloksen mukaan bensakaupan näkökulmasta tilanne on toinen.

– Suurin osa on tankannut jo viikonlopun aikana, kun tänä vuonna joulu ajoittuu niin, että osa on lähtenyt liikkeelle jo perjantaina.

Samoilla linjoilla on Neste Oilin Holmberg.

– Meillä on yli 800 tankkauspistettä ympäri Suomenniemeä, ei meillä ole sellaisia tarkoitusperiä.

Teboilin Tuulos kertoo, että yleisesti ottaen bensa on etelässä ja rannikolla yleensä halvempaa, koska varastot sijaitsevat siellä. 

– Kun sitten polttoainetta lähdetään kuljettamaan pohjoisempaan, syntyy luonnollisesti kuluja.


Lue myös:

    Uusimmat