Mainos

Espoossa elokuvantäyteinen viikonloppu

Espoo Ciné- elokuvafestivaalilla esitetään jälleen uutta kansainvälistä elokuvaa. Espoon kulttuurikeskuksessa eilen käynnistyneellä elokuvafestivaalilla keskitytään edellisvuosien tapaan ennen kaikkea eurooppalaiseen elokuvaan.

Kuusipäiväinen Espoo Ciné -elokuvajuhla tarjoaa tänä vuonna 82 pitkää ja 15 lyhytelokuvaa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin festivaalin historiassa. Luvassa on elokuvien kirjoa koskettavista draamoista komedioihin ja fantasia- sekä katastrofielokuviin.

Festivaalin ennakkolipunmyynti on järjestäjien mukaan ylittänyt odotukset. Lars von Trierin Dancer in the Dark myytiin loppuun jo ennakkoon, samoin kolmiulotteisten elokuvien sarjasta The Treasure of Four Crowns ja Tappajahai. Myös juhlille vieraaksi saapuvan espanjalaisohjaaja Patricia Ferreiran trilleri Sé quien eres on kiinnostanut yleisöä paljon jo ennalta.

Espoo Cinén vierailijoiksi saapuvat tänä vuonna Ferreiran lisäksi mm. Fantasia -sarjan ohjaajista saksalainen Veit Helmer ja britti Ben Hopkins sekä latvialaisen Baiga vasara -elokuvan ohjaaja Aigars Grauba. Lauantaisen yleisöseminaarin vetää tuotantosuunnittelija Alex McDowell Hollywoodista. Hän kertoo mm. työstään elokuvan Fight Club parissa.

Kulttuurivuoden kunniaksi tapahtumasarjan yhteydessä järjestetään myös 3D-filmiesityksiä sekä katastrofielokuvien ulkoilmanäytöksiä. Elokuvajuhlien perinteinen ilmainen ulkoilmaesitys on tänä vuonna entistä laajempi ja sisältää kolme elokuvaa: Frankenstein hyökkää, Meteori ja Katastrofi.

Eurooppalainen fantasia palkitaan

Cinéssä palkitaan 26. elokuuta toista kertaa eurooppalainen fantasiaelokuva. Raadissa työskentelevät puheenjohtajana Atro Lahtela ja muina jäseninä Aleksi Bardy, Vesa Häkli, Vera Kiiskinen ja Lasse Saarinen. Kilpailusarjassa ovat mukana islantilainen Hrafn Gunnlaugssonin Myrkrahöfdinginn, saksalainen Veit Helmerin Tuvalu, britannialainen Ben Hopkinsin The 9 Lives of Tomas Katz, ranskalainen Francois Ozonin Les amants criminels ja hollantilainen Dick Maasin Do not Disturb.

Lapsiakaan ei Espoon juhlassa ole unohdettu. Tarjolla on mm. viisi uutta pohjoismaista lasten- ja nuorten elokuvaa. Espoo Ciné alkoi eilen ja jatkuu 27. elokuuta saakka.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.