Mainos

Espooseen halutaan päivähoitopaikkatakuu

Espooseen halutaan käyttöön päivähoitopaikkatakuu. Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnalle tehdyn esityksen mukaan vanhemmat voivat keskeyttää lapsen päivähoidon tilapäisesti esimerkiksi äitiys- ja vanhempainloman tai hoitovapaan ajaksi.

Espoon kaupunki sitoutuisi tietyin ehdoin järjestämään lapselle hoitopaikan entiseen päiväkotiin ja mahdollisuuksien mukaan myös perhepäivähoitoon seuraavan toimintavuoden elokuussa. Perheiden valintaan kotihoidon ja päivähoidon välillä vaikuttaa sisarusten mahdollisuus jatkaa myöhemmin entisessä hoitopaikassa.

Päivähoitopaikkatakuun arvioidaan kannustavan perheitä ottamaan lapsensa pois päivähoidosta ja käyttämään vaihtoehtoisesti avoimen varhaiskasvatuksen palveluja (kerhot, avoimet päiväkodit, asukaspuistot).

Päivähoitopaikkatakuun edellytyksenä on, että lapsi on ollut hoidossa vähintään neljä kuukautta ennen hoidon keskeyttämistä ja että keskeyttäminen jatkuu yhtäjaksoisesti vähintään neljä kuukautta. Päivähoidon keskeyttämisen perusteena voi vanhempainvapaiden lisäksi olla mm. vuorotteluvapaa, sairausloma, lomautus tai työttömyys.

Lasten kodinhoitotuen ehtoja muutetaan Espoossa ensi vuoden alusta. Espoo-lisää maksetaan vain, jos perheen kaikki alle kouluikäiset lapset hoidetaan kotona.

Lautakunta käsittelee asiaa ensi viikon torstaina. Mikäli esitys hyväksytään, päivähoitopaikkatakuusopimuksia aletaan tehdä 1.1.2010 alkaen niin, että päivähoitopaikkatakuu voi toteutua ensimmäisen kerran elokuussa 2010.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.