Espoon tuhopolttaja vaatii itselleen kovaa tuomiota

Käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltynä törkeästä tuhotyöstä.

Espoon tuhopolton vangitsemisoikeudenkäynnissä koettiin torstaina melkoinen yllätys, kun teosta epäilty paikkakuntalainen mies vaati itselleen kovaa rangaistusta.

- Pyydän itselleni niin kovaa tuomiota kuin vaan saan. Tunnustan kaiken, punaiseen puseroon ja vaaleisiin housuihin pukeutunut tummahiuksinen mies lausui tuomarin tiedusteltua, oliko epäillyllä itsellään sanottavaa.

Espoon käräjäoikeus vangitsi 35-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä tuhotyöstä. Hän ei vastustanut vangitsemista. Palo syttyi 7-kerroksisen kerrostalon kellaritiloissa Kirstinharjussa sunnuntaina. Sen yhteydessä tuhoutui puurakenteisia säilytyskomeroita tavaroineen.

Talosta evakuoitiin ainakin reilut kuusikymmentä ihmistä, joista vähintään kuusi kuljetettiin sairaalaan tarkistettavaksi myrkyllisen savun hengittämisen takia. Osa asukkaista joutui lähtemään sijaismajoitukseen, koska tulipalo katkaisi muovisen viemäriputken.

Mies asuu naapurirapussa

Espoossa paloi kerrostalonkellari

Palon sytyttäjäksi tunnustautunut mies on talon asukas, mutta hänen asuntonsa sijaitsee eri rapussa kuin missä palo syttyi. Lieskat aiheuttivat vaaraa myös miehen asuinrapussa ja sieltäkin evakuoitiin ihmisiä turvaan. Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Jukka Kasken mukaan tässä vaiheessa näyttää siltä, ettei palon syttymistä vauhditettu millään kiihdyttävällä aineella.

- Toisaalta tällaisessa pienessä tilassa tuli tekee tehtävänsä ja siinä myös palavat kaikki mahdolliset lähteet, hän sanoi tänään Espoon käräjäoikeudessa. Palorapussa asuu paljon eri kansallisuuksien edustajia, ja teon syyksi onkin esitetty rasismia. Kasken mukaan teon motiivina ei ole ulkomaalaisvastaisuus.

"Katuu kovasti tekoaan"

Epäillyn asianajajan Pauliina Kiven tiedossa ei ole, että espoolaisella olisi ollut riitaa kenenkään talon asukkaan kanssa. Kiven mukaan mies ei ole ainakaan toistaiseksi puhunut hänelle motiivista mitään. Kivi tapasi epäillyn tänään ensi kertaa.

- Olen neuvotellut hänen kanssaan hyvin lyhyesti, mutta minulla on se käsitys, että hän kovasti katuu tekoaan.

Espoolaismies napattiin yleisövihjeen avulla yksityisasunnosta maanantai-iltana, eikä hän tehnyt vastarintaa. Kaski ei halunnut torstaina kertoa tarkemmin, onko vihjeen antaja esimerkiksi nähnyt epäillyn itse teossa.

-Hänen toiveestaan en kerro yleisövihjeestä enempää.

Tulipalon kokonaisvahingot eivät ole vielä poliisin tiedossa. Vangittu on virkavallalle entuudestaan tuttu. Hänet on tuomittu Espoon käräjäoikeudessa törkeästä rattijuopumuksesta, lievästä vahingonteosta ja vahingonteosta. Teot ovat tapahtuneet vuosituhannen molemmin puolin.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat