Mainos

Espoon talous tasapainottui

Espoon kaupungin vuoden 1997 talous kurkotti ennakko-odotusten vastaisesti 17 miljoonaa markkaa ylijäämäiseksi. Vielä talousarviossa tuloksen laskettiin jäävän miinuksen puolelle 130 miljoonan markan verran. Koko tilikauden taseen loppusumma on yhteensä runsaat 6,7 miljardia markkaa.

Kaupungin työttömyysaste onnistuttiin painamaan 9,7 prosenttiin, mikä on valtakunnallisesti kelpo vertailutulos. Espooseen perustettiin ja houkuteltiin uusia yrityksiä yhteensä 900, ja työpaikkoja syntyi 3 700.

Plusmerkkinen tilikausi selittyy mm. sillä, että verotuloja kertyi 63 miljoonaa markkaa yli talousarvion. Verotulo kasvoi edellisestä vuodesta 4,9 prosenttia.

Espoon väkiluku kasvoi 2,2 prosenttia (4 600 henkeä) ja ylitti 200 000 asukkaan rajan. Väkimäärän kasvu on tiennyt lisää paineita palvelujen lisäämiseen mm. lasten päivähoidossa, missä kaupungilla on parantamisen varaa.

Uusia päivähoitopaikkoja syntyi viime vuonna 600, ja vuoden lopussa hoitopaikkoja oli yhteensä yli 12 600. Päivähoitoon käytettiin kaikkiaan 651 miljoonaa markkaa.

Kaupungin palveluksessa olevan henkilöstön määrä lisääntyi 4 prosenttia, ja vuoden lopussa heitä oli 11 670. Henkilöstökulut lisääntyivät 5,5 prosenttia 1 786 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.