Mainos

Espoon syytteessä oleva johto saa jatkaa

Espoon väistyvä kaupunginjohtaja Marketta Kokkonen (kok.) ja teknisen toimen johtaja Olavi Louko saavat jatkaa viroissaan virkamatkasotkusta huolimatta. Asiasta päätti Espoon kaupunginhallitus.

Kaksikon virasta pidättäminen tuli pohdittavaksi, kun heitä vastaan nostettiin syytteet matkasotkuista ja matkoja koskevasta valvonnasta. Keskusrikospoliisi on tutkinut yhteensä pariakymmentä matkaa vuosina 2004-2008.

Syyttäjä on ollut vaitonainen syytteiden sisällöistä, mutta käytännössä kyse on siitä, ovatko matkat heikentäneet luottamusta viranomaistoimintaan. Loukoa vastaan on nostettu syyte lahjusrikkomuksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kokkosen kohdalla kyse on tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Loukon osalta kyse on 16 matkasta tai tilaisuudesta Suomessa ja ulkomailla. Kokkosen tapauksessa kyse on yhdestä matkasta, ja lisäksi hän on etukäteen hyväksynyt Loukon matkat.

Kokkonen ja Louko ovat kiistäneet syyllisyytensä. Jutulle ei ole vielä määrätty käsittelypäivää Espoon käräjäoikeudessa.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.