Mainos

Espoon räjäytysonnettomuudesta lukuisia syytteitä

Espoon Matinkylässä heinäkuussa 2012 tapahtuneesta räjäytysonnettomuudesta on nostettu syytteitä.

Yhtä henkilöä syytetään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta ja seitsemästä törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta sekä työturvallisuusrikoksesta. Yhtä henkilöä syytetään törkeästä yleisvaaran tuottamuksesta ja seitsemästä törkeästä ruumiinvamman tuottamuksesta.

Näiden lisäksi kahta henkilöä syytetään työturvallisuusrikoksesta. Rakennusyhtiötä sekä louhinta-alan yhtiötä kohtaan esitetään yhteisösakkovaatimukset.

– Törkeästä yleisvaaran tuottamisesta ei voi tuomita kuin vankeutta, joko ehdollisena tai ehdottomana. Myös muut teot ovat vakavia, syytteet nostanut kihlakunnansyyttäjä Harri Lindberg Länsi-Uudenmaan syyttäjänvirastosta kertoo.

Onnettomuudessa loukkaantui seitsemän henkilöä. Useita huoneistoja, kerrostaloja ja liikekiinteistöjä sekä yli 20 autoa vaurioitui hallitsemattomassa räjäytyksessä. Räjäytyksessä suuri määrä kiviä sinkoutui laajalle alueelle, aina 250 metriä räjäytyspaikasta sijaitsevaan Kauppakeskus Isoon Omenaan saakka.

Neljä räjäytysonnettomuutta ennen Matinkylää

Saman louhinta-alan yrityksen räjäytystyömailla Hämeenlinnanväylän varrella Vantaalla oli jo ennen Matinkylän räjäytysonnettomuutta tapahtunut vuonna 2011-2012 neljä räjäytysonnettomuutta, joissa ihmisille oli aiheutunut vaaraa ja useita ajoneuvoja oli vaurioitunut.

Näiden tapahtumien osalta on nostettu useita henkilöitä kohtaan syytteitä muun muassa räjähderikoksista, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksista, vaaran aiheuttamisista ja työturvallisuusrikoksista.

Asiassa nostetaan myös syyte liittyen yrityksen hallintoon sekä useita syytteitä liittyen räjähdysaineiden luvattomaan hankkimiseen, siirtämiseen, kuljettamiseen, varastointiin ja käyttämiseen. Näiltä osin syytenimikkeet ovat rekisterimerkintärikos, räjähderikoksia, vaarallisten aineiden kuljetusrikoksia ja ajo-oikeudetta ajo.

Kaikkiaan asiakokonaisuudessa on nostettu syytteet 12 henkilöä kohtaan. Useat syytetyistä ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.