Mainos

Espoon räjäytysonnettomuudessa uusia rikkeitä

Poliisi epäilee uusia rikkeitä Espoon tiistaiseen räjäytykseen liittyen. Räjäytyksen tehnyt aliurakointiyritys ei ole jättänyt lakisääteistä ennakkoilmoitusta tehtävästä räjäytyksestä. Ilmoitus on tehtävä seitsemän päivää aikaisemmin.

– Emme ole löytäneet ilmoitusta. Toki voi olla vielä mahdollista, että ilmoitus on jäänyt jonnekin matkan varrelle, mutta se näyttää nyt epätodennäköiseltä, rikosylikomisario Minna Immonen toteaa.

– Se on kuitenkin selvää, että kaikkia asioita ei tässä tapauksessa ole hoidettu asianmukaisesti.

Ennakkoilmoitus on tehtävä siitä syystä, että poliisi voi tarvittaessa käydä räjäytystyömaalla toteamassa paikan turvalliseksi.

Immosen mukaan ilmoitusten laiminlyönti on yksi selkeimpiä merkkejä harmaasta taloudesta.

– Poliisille tulee jatkuvasti erilaisia viitteitä harmaasta taloudesta ja ilmoitusten tekemättä jättäminen on yksi selkeä merkki, Immonen jatkaa.

Poliisi pidätti eilen Espoon toissapäiväiseen räjähdykseen liittyen räjäytyksen tehneen aliurakointiyrityksen työntekijä. Henkilön työskentelevän yrityksen operatiivisessa johdossa.

Henkilöä epäillään työturvallisuusrikoksesta, törkeästä yleisvaaran aiheuttamisesta, vammantuottamuksesta ja räjähderikoksesta.

Henkilön vangitsemisoikeudenkäynti on tänään Espoon käräjäoikeudessa.

Poliisin mukaan tämänhetkisten tietojen perusteella yritystä on syytä epäillä myös talousrikoksista.

Seitsemän ihmistä loukkaantui

Espoon Matinkylässä olevalla toimistotalon työmaalla tapahtui tiistaina vakava räjähdysonnettomuus. Pelastuslaitoksen mukaan ainakin seitsemän ihmistä loukkaantui, joista yksi vakavasti.

Silminnäkijöiden mukaan kauppakeskus Ison Omenan läheisyydessä olevalla rakennustyömaalla tehdyssä räjäytyksessä kiviä sinkoutui viereisen kerrostalon ikkunoihin. Kiviä putosi myös työmaan viereiselle kävelytielle.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.