Mainos

Espoon räjähdeonnettomuudesta vangittua epäillään muistakin räjähderikoksista

Espoon Matinkylässä räjähdeturmaan liittyvistä rikosepäilyistä vangittua miestä epäillään useasta muusta räjähderikoksesta ja vaaran aiheuttamisesta.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos tutkii kahdeksaa eri räjähdystöihin ja räjähteiden säilyttämiseen liittyvää juttua.

Tutkinnanjohtaja Timo Pirinen sanoo, että jo vangittu mies on ainakin yksi epäillyistä kaikissa kahdeksassa tapauksessa.

Pirisen mukaan suurin osa rikosilmoituksista tehtiin jo ennen Espoon räjähdeonnettomuutta. Ainostaan yksi ilmoitus tuli sen jälkeen. Kaikki tutkittavat tapaukset ovat tapahtuneet pääkaupunkiseudulla vuosina 2011 ja 2012.

Rikosilmoituksista kolme koskee räjähteiden säilytystä Vantaan Keimolassa sijaitsevassa varastossa. Yksi ilmoitus tuli ilmi työmaatarkastuksen yhteydessä, kun räjähteiden säilytyksessä ja kuljetuksessa havaittiin puutteita.

Kaksi tapausta on sattunut Vantaan Kivistössä kehäradalla louhintatyömaalla, jossa räjähdyksestä lensi kiviä vaarallisesti ihmisten lähettyville. Kaksi muuta räjähdystä on tapahtunut valtatie 3:lla parannustöiden louhinnan yhteydessä, jolloin kiviä lensi vaarallisesti ohikulkeneisiin autoihin.

– Pyrimme saamaan kaikki nämä tapaukset yhtä aikaa syyteharkintaan Espoon räjähdeonnettomuuden kanssa, Pirinen sanoo.

Vangitulla on entuudestaan tuomio räjähderikoksesta. Tuomio on tältä vuodelta.

Viime viikolla Matinkylässä tapahtuneessa räjäytysonnettomuudessa loukkaantui useita henkilöitä. Aineelliset vahingot olivat mittavat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.