Mainos

Espoon poliisi ei laiminlyönyt koulutytön etsintöjä Siuntiossa

Poliisi ei toiminut virkavelvollisuuksiensa vastaisesti tai laiminlyönyt tehtäviään, kun Siuntiossa joulukuun alussa etsittiin yöllä kadonneeksi ilmoitettua ja sittemmin metsään menehtynyttä koulutyttöä.

Tähän tulokseen on tullut asian tutkinut Helsingin rikospoliisi, joka on selvittänyt sekä Espoon poliisin etsintätoimia että niitä arvostelleen Siuntion palopäällikön julkisuuteen antamia kannanottoja. Tutkinnanjohtajana tapahtuneessa esitutkinnassa oli Helsingin kihlakunnansyyttäjä Helinä Lehtinen. Hankittujen selvitysten ja kuulustelujen perusteella ei esitutkinnan mukaan ilmennyt syytä epäillä poliisin laiminlyöntiä etsintöjen suhteen.

Kuulustelussa palopäällikkö ei arvostellut poliisin toimintaa muuten kuin siltä osin, ettei palokuntaa heti hälytetty etsintöihin. Hänellä ei kertomansa mukaan ole ollut mitään tietoa siitä, miten etsinnät on aloitettu ja miten ne ovat sujuneet. "Koska esitutkinnan perusteella ei ole syytä epäillä rikosta, tutkinnanjohtaja on tehnyt päätöksen esitutkinnan lopettamisesta."
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.