Mainos

Espoon palossa kuoli kaksi naista ja kolme miestä

Espoon poliisi on saanut valmiiksi tulipalossa tuhoutuneen rakennuksen teknisen tutkinnan. Tähän mennessä paikkatutkinnassa ei ole tullut esille seikkoja, jotka viittaisivat rikokseen. Palon syttymissyyn tutkinta jatkuu.

Tänään on myös saatu päätökseen palossa menehtyneiden vainajien oikeuslääketieteelliset tutkimukset. Niissä varmistui, että palossa menehtyi kaksi naista ja kolme miestä. Heidän henkilöllisyyttään selvitetään edelleen.

Yksi loukkaantuneista on edelleen sairaalahoidossa.

Palon syttyessä eilen aamuyöllä talossa oli neljän asukkaan lisäksi kuusi muuta ihmistä.

Talon asukkaista kaksi oli pelastuneiden joukossa.

Vatikaanista surunvalittelu uhrien puolesta

Vatikaanista on esitetty surunvalittelu tulipalossa kuolleiden puolesta. Paavillinen neuvosto maasta muuttavien ja matkalla olevien sielunhoitoa varten ilmaisi osanottonsa Helsingin piispalle tänään. Viestissään neuvosto kertoi muun muassa, että he muistavat uhreja rukouksissaan.

Espoon kaupungin mielenterveys- ja päihdetyöntekijä kävi talossa kerran viikossa.

- Kyseessä ovat täysivaltaiset, oikeustoimikelpoiset vuokralaiset, joilla on oikeus vieraisiin. Viikoittaisten käyntien perusteella vieraita ei yleensä käynyt näin paljoa, mutta ehkä keskiviikon lumipyry vaikutti asiaan, pohti perusturvajohtaja Juha Metso.

- Työntekijä auttoi asukkaita virastoasioissa sekä huolehtimaan siisteydestä ja vuokranmaksusta, asiantuntija Outi Ristimäki kaupungin sosiaali- ja terveystoimesta kertoi.

Taksilla Alkoon ja takaisin

Espoolaiselle taksikuskille palossa tuhoutuneen talon osoite oli tuttu.

- Sinne soitettiin usein taksi, mutta eipä soiteta enää. He pyysivät viemään Alkoon ja käskivät odottaa ostostenteon ajan. Sitten takaisin, kuljettaja kuvaili.

- Tämä on jatkunut vuosia, joten viranomaisten on täytynyt tietää. Tavallisena ihmisenä mietin, että tämä on kallis oppiraha, autoilija päivitteli.

Asukkaille oli tarjottu vuokra-asuntoa muualta, ja osa heistä oli asunut välillä muualla, siellä kuitenkaan viihtymättä. He halusivat asua juuri kyseisessä asunnossa.

- Lähes kaikki muut tukiasunnot ovat kerrostaloissa, tämä on ainoita tämäntyylisiä asuntoja Espoossa, perusturvajohtaja Metso kertoi.

Kaupunki tarjoaa pelastuneille kriisiapua. - Kotinsa menettäneille etsimme asunnon muualta, Metso lupasi.

Pelastuneet eivät tienneet sisällä olleiden määrää

Palokunta sai hälytyksen kello 4.12 ja oli paikalla muutamassa minuutissa. Talo oli ilmileikeissä, eikä savusukellusta päästy tekemään ennen kuin paloa oli hieman taltutettu rakennuksen ulkopuolelta. Paikalla oli yhteensä yhdeksän paloautoa ja kolme ambulanssia.

- Lähtötiedot olivat sekavat. Talosta pelastuneilla oli henkilömäärä hakusessa. He uskoivat, että sisään oli jäänyt nollasta kolmeen ihmistä, palopäällikkö Jarkko Häyrinen kertoi.

- Käsittääkseni talossa ollut henkilö soitti hätäkeskukseen ja kertoi palosta, hän jatkoi.

Viimeinen ruumis saatiin talosta ulos hieman ennen yhtätoista aamupäivällä, mutta palolaitos jatkoi raivausta pitkälle iltapäivään. Sammutus- ja etsintätöitä vaikeutti välipohjan romahtaminen ja runsas puru. Häyrinen piti epätodennäköisenä, että huomenna jatkuvissa raivauksissa enää löytyisi kuolleita.

Poliisi tutkii tapahtumia palosyy- ja kuolinsyytutkimuksena, mutta syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Rakennuksen seuraava palotarkastus olisi pitänyt suorittaa ensi vuonna. Omakotitaloissa tarkastukset tehdään kymmenen vuoden välein.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.