Mainos

Espoon paloittelusurmasta epäillyllä raskas rikoshistoria: sorkkaraudalla pahoinpitelyä, revolverilla uhkailua

Viikonloppuna Espoossa tapahtuneesta järkyttävästä surmateosta epäillyllä miehellä on taustalla useita vankilatuomioita.

Poliisi otti lauantai-iltana kiinni 35-vuotiaan espoolaismiehen epäiltynä aviovaimonsa taposta ja tuhotyöstä. Naisen ruumiinosia löytyi poltetun asunnon läheisestä metsästä Espoon Järveperässä.

Paloittelusurmasta epäilyllä miehellä on taustalla lukuisia tuomioita, muun muassa omaisuus-, huumausaine- ja väkivaltarikoksista.

Elokuussa 2006 mies uhkaili toista miestä revolverilla helsinkiläisravintolan edustalla. Mies kiisti kaikki syytökset, mutta uhri kertoi oikeudessa hänelle tuntemattoman miehen tulleen ravintolaan tönimään ja hakemaan tappelua. Järjestyksenvalvoja oli poistanut miehet ravintolasta tappelun estämiseksi, jonka jälkeen uhri oli siirtynyt toiseen ravintolaan. Mies oli yllättänyt ravintolassa pelikonetta pelanneen uhrin ja yllättäen osoittanut tätä aseella päähän. Mies tuomittiin ampuma-aserikoksesta ja laittomasta uhkauksesta viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Syyskuussa 2007 espoolaismies puolestaan tuomittiin lukuisista rikoksista vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen. Mies sai tuomion muun muassa törkeästä pahoinpitelystä, haitanteosta virkamiehelle sekä kotirauhan rikkomisesta. Mies oli muun muassa tunkeutunut toisen miehen kotiin ja pahoinpidellyt tätä muun muassa lyömällä miestä sorkkaraudalla päähän.

Vuonna 2008 mies sai tuomion osana suurempaa huumevyyhtiä, jossa oli mukana yhteensä parikymmentä syytettyä. Huumeporukan jäsenet olivat muun muassa tuoneet Suomeen yli kaksi tonnia hasista ja parikymmentä kiloa kokaiinia 2000-luvun taitteesta aina vuoteen 2007 asti.

Espoon paloittelusurmasta epäilty mies oli osana huumevyyhtiä pitänyt hallussaan kymmeniä kiloja hasista. Miehen tarkoituksena oli myydä ja levittää osaa hasiksesta.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen muun muassa kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta kuudeksi vuodeksi vankeuteen. Hovioikeus alensi myöhemmin tuomion neljään vuoteen ja neljään kuukauteen.

35-vuotiaalla miehellä oli vielä lisäksi vireillä pahoinpitelysyyte, jonka istuntopäiväksi oli määrätty 25. marraskuuta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.