Mainos

Espoon lapsisurmat: Naapuri kuuli itkua ja huutoa

Yläkerrassa asuva Maria kuuli, kuinka kumpikin sekä lapset että äiti huusivat sunnuntain ja maanantain vastaisena yönä.

Suvelassa, Espoon ongelmalähiöksikin leimatulla alueella, moni asumisoikeustalon naapureista kuuli surmatyöstä tänään ensimmäisen kerran rapussa kuhisevilta toimittajilta.

Poliisi löysi vuorokautta aikaisemmin kerrostaloasunnosta kolme lasta kuolleena ja epäilee äitiä murhista.

- Kuulin aikuisen huutoa ja lapsen itkua joskus kolmen ja neljän välillä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, kertoo Mariaksi esittäytyvä yläkerran naapuri.

- Mutta se oli tavallista, lapset olivat kovaäänisiä, enkä iksi kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota. Seuraavat poikkeukselliset äänet olivat sireenit puolenpäivän aikaan, hän jatkaa.

Maria tunsi murhista epäillyn äidin; he keskustelivat silloin tällöin. Hänen mukaansa murhista epäilty äiti on etniseltä taustaltaan aasialainen.

- Hän oli hyvä äiti, olen nähnyt hänen leikkivän lastensa kanssa. Ehkä hän on antanut lapsille vahingossa jotain myrkyllistä. Ei hän ollut sellainen, joka pystyisi lapset noin vain tappamaan.

Väsynyt lastenhoitoon?

Murhista epäilty äiti oli valittanut toiselle naapurilleen noin kaksi viikkoa aikaisemmin, että oli väsynyt lasten hoitamiseen.

- Silloin hississä hän tuli suomeksi juttelemaan ja valitteli väsymystä lastenhoitoon. Tavallisesti hän ei puhunut paljon, ehkä se oli kielitaidosta kiinni, sanoo nimettömänä pysyttelevä naapuri.

Samassa rapussa asuvat äiti ja tytär, Oksana ja Simona Iivarinen, pitivät naapureitaan aivan tavallisena perheenä.

- He olivat asuneet talossa jo kauan. Tyttöjä ei kyllä usein näkynyt leikkipuistossa, Simona miettii.

Oksanan mukaan perheen äiti hoiti lapsia yksin, mutta Simona sanoo nähneensä asunnossa vierailevan silloin tällöin aasialaistaustaisen miehen. Molemmat ovat yhtä mieltä siitä, että talo on rauhaton.

- Asukkaat vaihtuvat tiheään, ja moni on vuokrannut asumisoikeutensa eteenpäin, Oksana sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.