Mainos

Espoon hiv-raiskaajalla parikymmentä uhria

Miltei parikymmentä Espoon hiv-raiskaajan uhriksi joutunutta naista otti tänään yhteyttä poliisiin tunnistettuaan miehen uutisista. Iltaan mennessä Espoon poliisin tietoon oli tullut kaikkiaan kahdeksan epäiltyä raiskaustapausta.

Valtaosa miehen uhriksi joutuneista naisista oli lähtenyt tämän matkaan ravintolasta vapaaehtoisesti. Yksikään heistä ei kuitenkaan tiennyt suojaamattomaan sukupuoliyhteyteen suostuessaan miehen hiv-tartunnasta, ja siksi tapauksia tutkitaan tapon yrityksinä.

Noin 50-vuotias tummaihoinen afrikkalaissyntyinen muusikkomies on löytänyt uhrinsa pääkaupunkiseudun ravintoloista, joista hän on houkutellut naiset kotiinsa Espooseen. Tuoreimmat tapaukset ovat tältä syksyltä, varhaisimmat viiden vuoden takaa.

-Kaikissa tapauksissa tekotapa on ollut jokseenkin sama. Miehen asunnolla on nautittu juomia, joihin on todennäköisesti sekoitettu jotakin huumaavaa. Naiset ovat vaipuneet tiedottomaan tilaan, ja huomanneet sitten jossakin vaiheessa joutuneensa yhdyntään, rikoskomisario Jukka Kaski Espoon poliisista kuvaa.

Kaikki miehen uhreiksi joutuneet naiset ovat olleet verrattain nuoria. Toistaiseksi on epäselvää, kuinka moni naisista on mahdollisesti saanut mieheltä hiv-tartunnan. Ennen tätä päivää poliisin tietoon tulleita tapauksia miestä epäiltiin kolmesta tapon yrityksestä ja kolmesta raiskauksesta. Hän on ollut vangittuna Espoon käräjäoikeuden päätöksellä jo parin viikon ajan.

Kaski korostaa, että uusien tapausten osalta tutkinta on vasta aivan alkuvaiheessa, ja että kyse on siis vasta rikosepäilyistä. Puhelinkeskustelujen perusteella vaikuttaisi siltä, että kaikissa tapauksissa tuntomerkit täsmäävät, mutta täyttä varmuutta tekojen yksityiskohdista ei vielä ole. Kaski arvelee, että lähipäivinä uhreja ilmaantuu vielä enemmänkin.

Hiv-raiskaajaksi epäilty mies on asunut Suomessa jo parikymmentä vuotta ja hänellä on Suomen kansalaisuus. Mies on tummaihoinen ja rastatukkainen. Kaski toivoo, että kaikki naiset, jotka epäilevät joutuneensa miehen uhriksi, ottaisivat poliisiin yhteyttä. Espoon poliisin väkivaltarikosyksikön puhelin virka-aikana on 09-525 4380.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.