Mainos

Espoolaisvanhemmat barrikadeille

Espoossa koululaisten vanhemmat ovat lähteneet tänään suurella joukolla vastustamaan koulun säästösuunnitelmia. Asiantuntijan mukaan suomalaiset ovat entistä valmiimpia puolustamaan etujaan.

Sadat vanhemmat kokoontuivat Espoossa vastustamaan kouluun kohdistuvia säästösuunnitelmia. Tapahtuman ovat järjestäneet yhdessä Espoon vanhempainyhdistykset. Paikalle on lyhyessä ajassa saatu yli 700 vanhempaa.

Taavinkylän koulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajan Jaana Virolainen kertoo, että kaikki ovat saaneet tiedon tapahtumasta joko koulun kautta tai lasten harrastuksista.

Huolta aiheuttaa nimenomaan ryhmäkokojen kasvaminen. - Jos me olemme ensi keväänä siinä tilanteessa, että ryhmäkoot suurenevat, niin meidän lapsemme eivät opi koulussa. He väsyvät, eivätkä pysty keskittymään. Puhumattakaan niistä vanhemmista, joilla on erityislapsia. Puolet erityisopetuksesta lopetetaan, sanoo Maija Elonheimo, yksi leikkauksia vastustavista vanhemmista.

Helsingin yliopiston professorin Timo Airaksisen mielestä eurooppalaistumisen vaikutuksesta ihmiset ovat uskaltautuneet taas liittoutua yhteen ja puolustaa yhteistä etua valtiota ja kuntaa vastaan. Tämä olisi Airaksisen mielestä ollut ennenkuulumatonta aikaisemmin.

Espoon koulutuslautakunnan puheenjohtaja Heljä Misukan mukaan Espoon kaupunginvaltuustossa vanhempien protestit otettiin tosissaan.

Vanhemmat ovat tosin kriittisiä kaupunginvaltuuston puheisiin. He uskovat vaalivuoden synnyttävän turhia lupauksia.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 07.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.