Mainos

Espoolaismies ilmiantoi itsensä pimeästä aseesta

Käräjäoikeus langetti miehelle ampuma-aserikoksesta päiväsakkoja. Oikeus otti tuomiossaan huomioon sen, että mies kertoi asiasta itse poliisille.

Keski-ikäinen espoolaismies on ilmiantanut itsensä vahingossa poliisille, kun hän meni tekemään rikosilmoitusta varkaudesta. Kyseinen anastettu esine oli nimittäin ase, johon miehellä ei ollut minkään valtakunnan lupaa. Hän oli ostanut pimeän aseen kahdelta tuntemattomalta mieheltä yli vuotta aiemmin.

Espoon käräjäoikeus langetti 48-vuotiaalle miehelle ampuma-aserikoksesta 15 päiväsakkoa, joista tulee maksettavaa 90 euroa. Oikeus otti huomioon sen, että espoolainen kertoi asiasta itse viranomaisille.

Syyttäjä Markku Ahosen mukaan tapahtumat saivat alkunsa vuoden 2005 lokakuussa, kun mies teki espoolaisessa ravintolassa kahden miehen kanssa kaupat Beretta-pistoolista. Mies tinkasi aseen hinnaksi 500 euroa, kun alkuperäinen pyyntö oli kolmesataa enemmän. Mukana tuli noin tusinan verran patruunoita.

Asekauppoja hieroneet vieraat vohkivat pistoolin

Mies säilytti asetta tämän vuoden tammikuuhun asti asuntovaunussaan. Eräänä talvipäivänä hän meni istumaan iltaa ravintolaan ja tapasi kaksi miestä. Kolmikolla riitti juttua, ja jossain vaiheessa puheeksi tulivat aseet. Mies muisti sanoneensa, että hänellä olisi sellainen tarjolla.

Kolmikko siirtyi kapakasta espoolaisen asuntovaunulle, jossa neuvottelut aseen hinnasta jatkuivat. Vieraat tarjosivat isännälle vodkaa ja mies simahti.

Kun isäntä myöhemmin heräsi, hän huomasi, että asuntovaunu oli myllätty ja ase oli poissa. Vieraita ei näkynyt missään.

Mies paineli myöhemmin tekemään poliisille rikosilmoituksen asevarkaudesta. Silloin paljastui, että kyseessä oli luvaton ase. Käytännössä mies siis ilmiantoi itse itsensä ampuma-aserikoksesta. Hän myös luonnosteli poliisille kuvan aseesta.

Mies ei osannut tarkalleen kertoa, miksi hän alun alkaen hankki aseen. Hän arveli, että voisi olla mukava hieman ammuskella hiekkakuopilla, kun käy joskus kotiseudulla Itä-Suomessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.