Mainos

Espoolaislapsista liki puolet käyttää pelkästään yksityislääkäriä

Taantumavuodet eivät ole heikentäneet yksityisten terveyspalvelujen suosiota lapsiperheissä. Espoossa liki puolet (48 prosenttia) alle seitsemänvuotiaista lääkärillä käyvistä lapsista käyttää pelkästään yksityisiä lääkäripalveluita. 

Espoon Samarian terveysasemalla tieto otettiin tyynesti vastaan. 

– Toisaalta sen ymmärtää. Vanhemmat käyvät päivisin töissä ja sitten illalla, kun tulee se akuutti tarve, niin iltapäivystys ei vedä niin reippaasti kuin sen pitäisi vetää, sanoo osastonhoitaja Jaana Luomala Espoon Samarian terveysasemalla. 

– En ihmettele yhtään. Ei aina jaksa lähteä lapsen kanssa istumaan ja ihmettelemään, toteaa tytärtään lääkäriin tuonut Anna Järvimäki.

Vantaalla vastaava luku on neljäkymmentä ja Helsingissä kolmisenkymmentä prosenttia. Luvut ovat THL:n ja Kelan tutkimuksesta ja koskevat vuotta 2010.

Kaupungin johdossa uskotaan luvun hieman loiventuneen.

– Arvioin, että luku on tipahtanut parilla prosentilla vuoden 2010 luvusta, sanoo terveyspalvelujen johtaja Eetu Salunen Espoon kaupungista. 

– Työttömiä on kenties joissain muissa kunnissa enemmän kuin Espoossa, vaikka Espoossakin niitä on paljon, Luomala arvelee.

"Espoon syytä olla huolissaan"

Kelassa tilanne nähdään toisin.

– Olisiko niin, että Helsingissä on panostettu enemmän julkisen terveydenhuollon palveluihin. Espoossa on ollut pitkät jonot jo pidemmän aikaa. Nyt pikku hiljaa näyttää siltä, että siellä on palveluja lisätty, mutta kyllä Espoon on syytä olla huolissaan, kommentoi tulosta Kelan tutkimusprofessori Hennamari Mikkola.  

Luomalan mukaan lääkäreitä on saatu viime vuosina hyvin julkiselle sektorille, mutta hän näkee tilanteessa yhä parantamisen varaa.

– Meillähän ei ole esimerkiksi korviin erikoistunutta lääkäriä ollenkaan läheskään joka terveysasemalla. Kenties niitä saataisiin enemmän, jos asiakkaat käyttäisivät enemmän palvelujamme, osastonhoitaja jatkaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.