Mainos

Espoolaisella "Ryanilla" laaja hakkeritausta – vangittu aiemmin tietomurtosarjasta

Pelikonsoleihin tehdyssä verkkopalveluhyökkäyksessä mukana olleella suomalaisella on nuoresta iästä huolimatta taustallaan vuosien hakkerihistoria. Yksi juttukokonaisuus on parhaillaan syyteharkinnassa. 

Brittiläisen Sky News -kanavan haastattelussa "Ryaniksi" esittäytynyt espoolaismies on syntynyt vuonna 1997.

Viime vuonna Helsingin poliisi vangitsi hänet epäiltynä laajasta tietomurtosarjasta. Hän toimi tuolloin osana kansainvälistä Hack the Planet -hakkeriryhmää. Tutkinnan aikana juttu laajeni ja esille tuli uusia epäiltyjä rikoksia. Poliisi teki tapauksessa yhteistyötä Yhdysvaltain FBI:n kanssa.

Poliisi epäilee miestä törkeästä tietomurrosta, törkeästä maksuvälinepetoksesta, törkeästä tietoliikenteen häirinnästä ja törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta. Juttu on ollut kesästä asti syyteharkinnassa.

Miehellä oli pääsy yhteensä yli 60 000 murrettuun internet-palvelimeen ja mahdollisesti miljoonien luottokorttien tietoihin.

"Ryanilla" oli kotikoneellaan yli 3 000 ulkomaalaisen luottokortin tiedot. Joukossa oli myös suomalaisia luottokortteja. Poliisin mukaan epäilty myönsi kuulusteluissa käyttäneensä ulkomaisia luottokorttitietoja nettiostosten tekemiseen.

Eilen Sky Newsin haastattelussa "Ryan" kertoi ryhmänsä häiriköineen pelikonsoleiden verkkopalveluja huvin vuoksi ja osoittaakseen yhtiöiden heikot turvajärjestelyt.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.