Mainos

Espoo tiukkana alaikäisten vahingontekojen kanssa

Espoon kaupunki on kiristänyt suhtautumistaan alaikäisten vahingontekoihin.

Espoo perustelee kiristynyttä linjaa sillä, että tahallaan sytytetyt palotapaukset ovat lisääntyneet nopeasti. Kaupungin riskienhallintajohtaja Jari Tuomisen mukaan nuoren syrjäytymisen vaara on myös huomioitu päätöstä tehdessä.

- Syrjäytymisvaaraa on mietitty, ei ole kenenkään etujen mukaista, että nuori syrjäytyisi tällaisen asian takia. On kuitenkin otettava huomioon, että lainsäädännöllisesti oikeudessa nämä tuomiot kohtuullistetaan. Eli kaupunki hakee näitä täysmääräisesti, ja sitten oikeusjärjestelmä kohtuullistaa ne, Tuominen selventää.

Alaikäinen poika korvaa 40 000 euroa päiväkotipalosta

Tänään käräjäoikeus päätti, että alaikäinen espoolaispoika joutuu maksamaan kaupungille 40 000 euroa korvauksia päiväkodin tulipalon sytyttämisestä. Viime heinäkuisen palon aiheuttamat vahingot nousevat lähelle 200 000 euroa. Tapauksessa oli osallisina kolme alle 18-vuotiasta poikaa, joista yhden osalta korvausvaatimukset hylättiin kokonaan.

Korvausvaatimukset viedään aina oikeuteen, vaikka tekijät olisivat alaikäisiä ja vahingonteko ei ole ollut tahallista.

Palotapaukset ovat lisääntyneet viime aikoina huomattavasti. Tuomisen mukaan ne ovat harmittavia, koska ne aiheuttavat suuria taloudellisia vahinkoja ja mahdollisesti myös henkilövahinkoja.

- Kaupungin viesti on, että kaikki palotapaturmat ja ennen kaikkea tahalliset palot käydään tiukalla kammalla läpi. Sitten korvausteitse lähdetään hakemaan korvauksia, jos se katsotaan tarpeelliseksi, Tuominen sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.