Mainos

Espoo pisti potilaat töihin huikein tuloksin

1:58

Espoon kuntoutusresepti on yksinkertainen. Kaupungissa on pistetty potilaat töihin, ja kuntoutukseen pääsee jonottamatta. Se myös näkyy. 

– Meillä on tavoitteena kuusi tuntia toimintakykyä lisäävää toimintaa päivässä. Pyrimme mahdollisimman suureen omatoimisuuteen ja se on aina potilaan etu. Kuntoutus jatkuu sitten myös potilaan kotona, tutussa ympäristössä, kiteyttää uuden mallin idean Espoon sairaalan ylilääkäri Maritta Hyvärinen.

Viimeisen kahden vuoden aikana hoitojaksojen määrä on lisääntynyt 3200:sta 4000:een. Kaupungin johdossa on arvioitu, että hoitojaksojen määrä tulee olemaan liki 5000 tämän vuoden lopussa. 

– Samoista paikoista saadaan nyt enemmän irti. Samoille paikoille pystytään ottamaan enemmän potilaita, tiivistää kaupungin perusturvajohtaja Juha Metso

Aikaisempaa aiemmin kotiin

Samalla hoitopäiväjaksojen pituudet ovat lyhentyneet neljänneksellä. 

– Lyhimmillään hoitojaksot ovat kaksi ja puoli vuorokautta ja keskimäärin olemme päässeet 20sta hoitopäivästä 15sta, Hyvärinen jatkaa. 

Kaikki tämä on tehty entistä halvemmalla. Hoidon kustannukset per yli 75-vuotias espoolainen ovat vähentyneet viidellä prosentilla.

Jonottamatta kuntoutukseen

Tehostus näkyy myös taloudellisesti, sillä Espoon siirtoviivemaksut ovat olemattomat.

– Espoossa kuntoutukseen pääsee käytännössä jonottamatta, kertoo Metso. 

Espoossa on pienimmät sosiaali- ja terveydenhuollon kustannukset suurista kaupungeista. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.