Mainos

Espoo palkitsee Räikkösen MM-voitosta

Formulalegenda Matti Kyllösen mielestä tuoreen formulamestarin palkintona voisi jotain "monumentaalista" kuten paikka, jonne fanit voisivat suunnata pyhiinvaellusmatkoja.

Espoon kaupunki aikoo palkita Kimi Räikkösen Formula 1:n maailmanmestaruuden kunniaksi.

Espoon kaupunginjohtajan Marketta Kokkosen mukaan Räikkösen syntymäkaupungin palkinnosta ei ole vielä päätetty. Kokkosen mukaan espoolaisten urheilijoiden palkinnot maailmanmestaruuksista ovat vaihdelleet. He ovat myös saaneet esittää toiveita palkinnosta.

Legendaarisen formulaselostajan Matti Kyllösen mielestä palkinto voisi olla hyvinkin "monumentaalinen".

- Kimillä on kaikkea mahdollista joten oma paikka minne pyhiinvaellusmatkoja voidaan tehdä, se voisi olla aika kova juttu.

Se, milloin Räikkönen palkintonsa lunastaa, ei vielä ole tiedossa. Autourheilun kotimaisen keskusjärjestön AKK-Motorsportin puheenjohtaja Kari O. Sohlberg toivoo Räikkösen ehtivän järjestön kauden päätösgaalaan Lahteen marraskuun lopussa.

- Alustavan tiedon mukaan Kimi on ilmoittanut halunsa olla paikalla. Jos näin tapahtuu, se olisi oivallinen paikkaa juhlistaa hänen maailmanmestaruuttaan, sanooSohlberg.

Kyllönen puolestaan arvelee, että Kimi suuntaakin Brasilian mestaruusjuhlien jälkeen kohti Italiaa.

- Veikkaisin, että Ferrarilla ja italialaisilla on paljon odotuksia, että sinne suuntaan Kimi ehkä menee.

Televisiokamerat eivät taltioineet eilisiä voitonjunlia Brasiliassa voitonjuhlia palkintopallia pitemmälle, mutta selostajakonkarilla on vankkaa kokemusta asian tiimoilta.

- Minä olen itse ollut mukana ainakin kolme-neljä kertaa formulakauden päätösjuhlissa ja jos niistä ajoista voijotain soveltaa kenties eiliseen iltaan, niin kyllä ne ovat olleet varsin rajut juhlat. Ja kyllä niissä juhlissa on melkeinpä kaikki kuljettajat mukana, Kyllönen selvittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.