Mainos

Espoo myymässä E.ON:in osakkeet Fortumille

Sekä Espoon kaupunginhallitus että sen konsernijaos suosittavat valtuustolle tarjouksen hyväksymistä.

Espoon kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että kaupunki myy omistamansa E.ON Finlandin osakkeet Fortumille. Kauppahinta olisi 68 euroa osaketta kohden, eli yhteensä 364 miljoonaa euroa.

Kaupunginhallituksen päätös oli yksimielinen. Espoon valtuusto käsittelee asiaa kokouksessaan 16. tammikuuta. Sekä kaupunginhallitus että sen konsernijaos suosittavat valtuustolle tarjouksen hyväksymistä. Fortumin ja Espoon välinen kauppa vaatii toteutuakseen valtuuston ja kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jukka Mäkelän mukaan koko kauppasumma olisi tarkoitus rahastoida hyvin pitkäksi ajaksi.

Espoo myi vuonna 2001 puolet omistamistaan Espoon Sähkön osakkeista saksalaiselle E.ON-konsernille. Kaupungin omistukseen jäi silloin noin 34 prosenttia yhtiön osakkeista.

Kaupunginjohtaja Marketta Kokkosen mukaan Espoo hyötyy kaupassa ainutlaatuisesta markkinatilanteesta ja osapuolten välisestä asetelmasta. Kaupungin ja E.ON:in välisessä sopimuksessa kaupungille myönnetty myyntioptiohinta ajalle 2007-2009 on noin 36 euroa osakkeelta.

Nyt saatava hinta olisi yhteensä 172 miljoonaa euroa parempi kuin optiohinta. Se olisi myös 107 miljoonaa euroa parempi kuin Fortumin aiempi tarjous.

- Näköpiirissä ei ole mitään muuta tapaa, jolla päästäisiin taloudellisesti vastaavaan tulokseen. Sijoittamalla osakkeiden myynnistä saadut varat pitkäjänteisesti niille voidaan saada vuosittain noin puolta veroprosenttia vastaava tuotto, Kokkonen sanoo.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 21.12.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.