ESPN arvosti historiaa tehneen suomalaisvoiton vuoden esports-hetkeksi – rikkoi rajoja olemalla ensimmäinen voittaja Etelä-Korean ulkopuolelta

Joona "Serral" Sotala voitti marraskuussa Yhdysvalloissa Starcraft II:n maailmanmestaruuden. Hänestä tuli ensimmäinen mestari korealaispelaajien ulkopuolelta. Urheilun suurmedia ESPN nosti suomalaisen suorituksen vuoden hetkeksi.

Starcraft II on reaaliaikainen strategiapeli. Finaalissa Sotala kaatoi Kim "Stats" Dae Yeobinin. Korealainen kaatui luvuin 4-2. Suomalainen nettosi voitostaan komeat 245 000 euroa.

Sotala aloitti Starcraft II:n pelaamisen ammattilaisena vuonna 2012. Suomalaisen voiton erityiseksi nostaa se, että aikaisemmin lajissa olivat eteläkorealaiset hallinneet selvästi.

Vuonna 2009 maailman paras Starcraft II:n pelaaja Seo "ToSsGirL" Ji-soo kertoi, että hän oli itkenyt yhdysvaltalaiselle Greg "IdrA" Fieldsille kärsityn tappion. Korealaisten eivät saaneet hävitä ulkomaalaisille. 

Starcraftistä tuli julkaisunsa jälkeen kansallinen ihme, joka kytkettiin vahvasti korealaiseen kulttuuriin. Se rikkoi valtavirran ja keräsi nuorison huomion paremmin kuin mikään peli aiemmin.

Vaikkakin pelin kakkososa ei ollut niin suosittu kuin ensimmäinen, pysyivät asenteet silti samana. Jos olit paras pelaaja Pohjois-Amerikassa, niin olit verrattavissa 40. parhaaseen eteläkorealaiseen pelaajaan.

Lue myös:

    Uusimmat