Mainos

Espanjassa työttömyys matalammalla kuin vuosiin – silti yli viidennes työvoimasta vailla työtä

Espanjan työttömyysaste oli kesä-syyskuussa 21,2 prosenttia. maan tilastokeskus kertoo. Työttömyys on alhaisimmillaan neljään vuoteen.

Virallisten tilastojen mukaan Espanjan työttömyys on nyt matalammalla kuin kertaakaan neljään vuoteen. Kiireisen turistisesongin aikana työttömyysaste laski 21,2 prosenttiin.

Espanjan työttömyysaste on yhä euroalueen toiseksi korkein Kreikan jälkeen. Pahimmillaan työttömyys oli vuoden 2013 alkupuolella Espanjassa jopa 26,9 prosenttia.

Työttömyyden laskun veikataan antavan vauhtia pääministeri Mariano Rajoyn kansanpuolueelle. Espanjassa pidetään parlamenttivaalit joulukuussa.

– Numerot ovat hyviä, mutta nyt on erityisen tärkeää, että pysymme tässä hyvässä vauhdissa, pääministeri Rajoy sanoi Euroopan Unionin konservatiivipuolueiden kokouksessa Madridissa.

Konservatiivinen kansanpuolue on ollut mielipidetiedusteluissa miltei tasoissa vasemmiston Espanjan sosialistisen työväenpuolueen kanssa.

Oppositiopuolueet ovat korostaneet, että suuri osa uusista työpaikoista on määräaikaisia. Nuorisotyöttömyys on Espanjassa yhä hurja 46,6 prosenttia. Yli 1,5 miljoonaa perhettä on tilanteessa, jossa kaikki työikäiset perheenjäsenet ovat työttöminä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.