Mainos

Espanjassa kesä ottaa varaslähdon – viikonlopuksi jopa 15 astetta tavallista lämpimämpää, etelään reilusti yli 30 astetta

Lähipäivinä erityisesti eteläisessä ja läntisessä Espanjassa sekä Kanarialla on jo kuumaa. Elohopea nousee lukuihin, joita on tavallisesti kesä-heinäkuun vaihteessa, ennustaa valtion meteorologian laitos Aemet. 

"Poikkeuksellisen korkea" lämpötila vuodenaikaan nähden, Aemet toteaa

Mittari nousee 28-30 asteeseen suuressa osassa maata, muun muassa Andalusiassa, Kataloniassa, Madridin seudulla ja Galiciassa – paikoin jopa 15 astetta normaalia korkeammaksi. 

Lämpöaallon syy on yhdistelmä korkeapainetta, pilvetöntä taivasta ja Afrikasta saapuva lämmin ja kuiva ilmamassa, sanoo Aemetin tiedottaja Rubén del Campo

Andalusiassa jopa 36 astetta 

Kuuminta on Andalusiassa. Sevillan seudulla ja Córdobassa nimittäin aurinko voi paahtaa luvuksi jopa 36 astetta. Kanariansaarilla Teneriffalla ja Gran Canariallakin saa pyyhkiä hikeä otsalta, mittari nousee 30-35 asteeseen. 

Pohjoisessa Cantabriassakin päästään hetkeksi jopa 25 asteeseen. 

Aivan sentään lämpöennätyksiä ei rikota, ehkä. 

Sevillassa ennätysvuonna 41 astetta

Del Campon mukaan vuonna 2015 Sevillassa oli toukokuun puolivälissä jopa 41 astetta, Valencian lentokentällä 42,6 ja Lanzarotella 42. 

Kevät on ollut Espanjassa moni paikoin lämmin. Aemet ei osaa vielä sanoa varmasti, jatkuuko kuumuus kesään asti. Del Campon mukaan ennusteet viittaavat normaalia lämpmämpään ja kuivempaan loppukevääseen. 

 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja