Mainos

Espanjassa kaksi vakavaa junaturmaa

Kaksi ihmistä kuoli ja 20 loukkaantui tänään Madridin lähellä sattuneessa junaonnettomuudessa. Kyseessä oli jo toinen vakava turma Espanjan rautateillä muutaman tunnin sisällä.

Barcelonasta Malagaan matkalla ollut matkustajajuna suistui tänä aamuna raiteilta Guadalajarassa Madridista koilliseen. Turmassa kuoli ranskalainen naismatkustaja ja espanjalainen junavirkailija. Onnettomuusjunassa oli kuutisenkymmentä matkustajaa.

Ainakin 19 ihmistä kuoli myöhään eilen, kun matkustajia täynnä ollut juna suistui raiteilta Navarran maakunnassa Pohjois-Espanjassa. Loukkaantuneita on 89, ja heistä parinkymmenen tila oli vakava. Juna oli matkalla Barcelonasta Iruniin Ranskan rajalle, ja siinä oli 248 matkustajaa.

Onnettomuuden syy ei ollut heti tiedossa, mutta poliisi arveli syyksi ylinopeutta. Törmäyksessä osa vaunuista kierähti ympäri. Suuri osa matkustajista jäi loukkuun kaatuneeseen junaan.

Junaturma oli pahin Espanjassa sitten vuoden 1980. Tuolloin 27 ihmistä kuoli Valenciassa sattuneessa junaonnettomuudessa. Pääsiäinen oli synkkä myös Espanjan tieliikenteessä. Viikonlopun aikana 132 ihmistä kuoli erilaisissa liikenneonnettomuuksissa.
(STT-Reuter-DPA)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.