Espanjassa hurjat juhlat - Saksa toipuu häviöstään

Espanjassa on julhittu läpi yön jalkapallon Euroopan mestaruutta. Miljoonat ihmiset ovat kerääntyneet kaupunkien kaduille juhlistamaan historiallista voittoa.

Edellisen kerran Espanja voitti kirkkaimman mitalin EM-turnauksessa 44 vuotta sitten.

Myös Saksa näyttää jo toipuneen eilisiltaisesta häviöstään jalkapallon EM-loppuottelussa.

Toiseksi kirkkainta mitalia on juhlittu aamusta alkaen ympäri Saksaa. Juhlinta kuitenkin näyttää keskittyvän Berliiniin, jossa otetaan vastaan Euroopan toiseksi paras jalkapallojoukkue iltapäivällä.

- Aika pian Saksa tajusi, että vaikka ei kultaa tullut, niin kyllähän he Euroopan toiseksi parhaita ovat, sanoo MTV:n ulkomaantoimittaja Kari Lumikero Berliinistä.

- Kyllähän meillä suomalaisillakin on kokemuksia tästä jääkiekon suhteen. Ensin tappio pännii ihan kamalasti, mutta aika pian se helpottaa.

Berliinin paikalliset poliitikot ovat vedonneet viranomaisiin, että oppitunneilla istuvat koululaisetkin pääsisivät juhlimaan hopeaa kaupungin kaduille iltapäivällä.

Saksalaiset taidollisesti heikompia

- Ehdottomasti voitti oikea joukkue. Espanja pelasti hienoa taitojalkapalloa. Taidollisesti saksalaiset eivät pärjänneet, sanoo MTV:n EM-jalkapalloasiantuntija Jukka Vakkila Huomenta Suomen haastattelussa.

Saksa on voittanut jalkapallon EM-kultaa kolmesti, Espanja aiemmin vain kerran. Saksan joukkuetta leimaava vyöryttävä pelityyli vaikuttaa aikansa eläneeltä.

- Espanjan keskikenttä oli erittäin hyvä kokonaisuus. Saksalainen iso mies ei pystynyt siinä pienessä tilanteessa olemaan mukana.

Lue myös:

    Uusimmat