Mainos

Espanjassa asuville suomalaisille oma lukio?

Aurinkorannan koulu Fuengirolassa valmistautuu lukio-opetuksen alkamiseen vuoden kuluttua. Lupahakemusprosessi on vielä kesken, mutta ainakin hakija ja yhteistyökumppani - Helsingin Normaalilyseo ovat toiveikkaita. Ministeriössä hanketta vielä pohditaan.

Espanjan Aurinkorannan koulussa on runsaat 150 oppilasta. Oppilaita on yhtä paljon kuin muissa ulkosuomalaisia opettavissa kouluissa yhteensä.

Koulutaival kuitenkin katkeaa tai vähintäänkin vaikeutuu perusopetuksen jälkeen, sillä lukion tunteja järjestetään vain 12 viikossa. Tunnit tulevat videoneuvotteluteitse Töölön aikuislukiosta. Muu opiskelu jää kokonaan oppilaan omille harteille. Nyt Aurinkorannan koulu anoo opetusministeriöltä oikeutta myös lukio-opetuksen antamiseen.

- Lukio-opetuksella pyrimme ehkäisemään sitä, että oppilaat tai nuoret eivät jää vain olemaan. Pahimpana vaarana on jopa syrjäytyminen, toteaa Aurinkorannan koulun rehtori Juha Helvelahti.

Aurinkoranta haki lukio-oikeuksia jo viisi vuotta sitten, mutta hakemus hylättiin. Nyt sen läpimenoon uskotaan, koska lukio-opetukseen tulee mukaan Helsingin Normaalilyseo opetusharjoittelijoineen.

Opetusministeriössä hankkeeseen suhtaudutaan varovaisesti, lukio-opinnot kun eivät kuulu oppivelvollisuuden piiriin.

Missä määrin Suomen tulee osallistua sen rajojen ulkopuolella järjestettävään suomalaiseen lukiokoulutukseen, ammatilliseen koulutukseen tai korkeakouluopetukseen? Tämä on niitä periaatteellisia kysymyksiä, joista pitää keskustella päätöksenteon yhteydessä, kertoo opetusneuvos Heikki Blom Opetusministeriöstä.

Opetusministeri päättää uuden lukion kohtalosta lähikuukausina.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.