Mainos

Espanjan ulkoministeri: Maahanpyrkijöitä kohdeltava inhimillisesti

Lääkärit ilman rajoja -järjestö on syyttänyt Marokkoa Espanjan karkottamien pakolaisten hylkäämisestä Saharan autiomaahan. Nyt myös Espanjan pääministeri on joutunut arvostelun kohteeksi pakolaiskysymyksessä.

Espanjan ulkoministeri Miguel Angel Moratinos vaatii, että laittomasti maahan pyrkiviä on kohdeltava tiukasti, mutta inhimillisesti. Hän valmistautui matkustamaan Marokkoon keskustelemaan Espanjan erityisalueille Ceutaan ja Melillaan pyrkineistä afrikkalaisista. Marokko lennätti tänään satoja maahanpyrkijöitä Senegaliin ja Maliin.

Viikonvaihteessa Lääkärit ilman rajoja -järjestö kertoi Marokon viranomaisten jättäneen satoja ihmisiä oman onnensa nojaan aavikolle.

Espanjalainen parlamentaarikko Willy Meyer pitää maansa pääministeriä Jose Luis Rodriguezia osasyyllisenä 14:n erityisalueille pyrkineen kuolemaan. Meyer arvosteli Espanjan hallitusta siitä, että se oli pyytänyt Marokkoa auttamaan maahanpyrkijöiden virran patoamisessa. Kuusi Melillaan pyrkineistä kuoli Marokon puolelta ammuttuihin luoteihin.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.