Mainos

Espanjan turmakoneessa oli ensin ilmastointijärjestelmän vika

Spanairin toimitusjohtaja Marcus Hedblom liikuttui kyyneliin yhtiön tiedotustilaisuudessa.

Espanjalaisen onnettomuuskoneen ilmanottojärjestelmässä oli vika, mutta se korjattiin ennen kuin kone yritti nousta ilmaan, sanoi Spanairin edustaja tänään Madridissa. Viranomaiset vahvistivat, että koneen lähtö viivästyi ilmanottojärjestelmän vian vuoksi, mutta eivät arvioineet onnettomuuden syytä.

- Spanairin huoltohenkilöstö korjasi vian. Kone valmistautui lähtöön säädösten mukaisesti, varatoimitusjohtaja Javier Mendoza sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kun kone yritti lähtöä uudelleen, se suistui kentältä sivuun ja syttyi palamaan.

Pääministeri Jose Luis Rodriguez Zapatero sanoi riippumattoman tutkintalautakunnan tekevän laajan ja huolellisen selvityksen onnettomuuden syystä. Koneen ns. mustat laatikot ovat löytyneet.

Espanjalaislehdistön syyttävä sormi kohdistui Spanair-yhtiöön.

- Spanairin teknisessä tarkastuksessa on saatettu tehdä kohtalokas virhe, kirjoitti El Mundo -lehti. Lehden mukaan yhtiön lentäjät ovat kertoneet, että heidän on täytynyt tehdä pitkiä päiviä voimiensa äärirajoille asti. Välillä henkilökuntaa on ollut lehden tietojen mukaan liian vähän.

Spanair ilmoitti äskettäin supistavansa henkilökuntaa lähes neljänneksellä polttoainekustannusten nousun ja vähentyneen lippujen kysynnän vuoksi.

Lentoyhtiö Spanairin omistava SAS ei aio määrätä yhtiön muita MD-82-koneita lentokieltoon Madridin onnettomuuden vuoksi.

Tunnistaminen vaikeaa

Onnettomuuden uhreista moni on palanut niin pahoin, että tunnistaminen on hidasta. Sormenjäljistä tehtynä se kestää kaksi päivää, mutta dna-tunnistus kestää pidempään.

Suomen ulkoministeriön mukaan koneessa oli ainakin yksi suomalainen, joka loukkaantui. Hän asuu pysyvästi Ruotsisssa.

Espanjan hallituksen mukaan vain 19 ihmistä pelastui 166 matkustajasta ja kuudesta henkilökunnan jäsenestä. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 157 matkustajaa ja kymmenen hengen miehistö. Spanairin tiedottaja ei osannut selittää lukujen eroavaisuuksia.

Katso lisää aiheesta Seitsemän uutisista!

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.