Mainos

Espanjan tulvissa ehkä jopa sata uhria

Jopa sadan ihmisen pelätään kuolleen Pyreneiden vuoristossa Pohjois-Espanjassa, kun rankkasateiden aiheuttama tuhotulva pyyhkäisi täyden leirintäalueen yli. Lisäksi noin 200 lomailijaa loukkaantui onnettomuudessa. Viranomaisten mukaan pohjoisespanjalaisella Virgen de las Nievesin leirintäalueella oli 600-800 lomanviettäjää, joista osa oli ulkomaisia matkailijoita.

Kuolonuhrien määrän arvellaan vielä nousevan turman jäljiltä, sillä kymmeniä leirintäalueen asukkaita oli vielä iltapäivällä kateissa. Uhrien henkilöydestä ei ollut vielä tänään tarkkoja tietoja.

Torstai-iltapäivän kuluessa onnettomuusalueelta oli löytynyt 68 ruumista. Kaikki tunnistetut uhrit ovat olleet espanjalaisia, mutta Espanjan radion mukaan kuolonuhrien joukossa on myös saksalaisia, ranskalaisia ja belgialaisia. Leirintäalueella oli myös englantilaisia ja hollantilaisia matkailijoita. Uhrien tunnistamista on vaikeuttanut se, ettei monellakaan ollut henkilöpapereita mukanaan. Pelastusmiehet ovat joka tapauksessa löytäneet tietokonelevykkeen, jonne on talletettu tiedot alueella olleista.

Ruumiita löydettiin jopa 15 kilometrin päässä leirialueelta. Tulvavedet ja niiden aiheuttamat mutavyöryt kuljettivat myös autoja kilometrin päähän Las Nievesistä. Tuhoalue sijaitsee Biescasissa noin 130 kilometriä Pamplonasta itään.

Vesi nousi nopeasti

Turma yllätti suurimman osan lomanviettäjistä, sillä vesi nousi erittäin rajusti ja nopeasti. Alueen asukkaiden mukaan useat kuivat joet paisuivat yli äyräidensä eilen, kun oli satanut niin rankasti, että sellaista ei olut nähty yli kymmeneen vuoteen.
-Kaikki tapahtui silmänräpäyksessä. En pysty selittämään sitä, mutta oli kuin jättiläismäinen aalto olisi vienyt mukanaan autot, matkailuvaunut ja kaiken, eräs maanvyörystä pelastunut kuvaili tapahtumaa Espanjan televisiolle.

Toinen eloonjäänyt kertoi olleensa vessassa ja kuulleensa kovan pamahduksen, jota seurasi kohina.
-Vesi nousi nopeasti ympärilläni. Lähdin juoksemaan löytääkseni lapseni. Yksi ystävistämme on kuitenkin kateissa, hän kertoi.

Alueella olleet sanoivat ihmisten pelastaneen henkensä riippumalla puiden oksista. He joutuivat seuraamaan kun ruumiita kellui ohitse.
-Biescasissa ei enää telttailla, totesi yksi paikalle hälytetyistä pelastusmiehistä. Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar keskeytti lomanviettonsa ja lensi alueen yli.
-Näky on kamala, hän sanoi.
(STT-Reuter-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.