Mainos

Espanjan rautateiltä löytyi pommi

Espanjassa Madridin ja Sevillan välillä kulkevan luotijunan reitiltä on löytynyt kymmenkiloinen pommi. Räjähteen asettajasta ei ole tietoa.

Madridin ja Sevillan kaupunkien välillä kulkevan luotijunan reitiltä Espanjasta on löydetty pommi, minkä vuoksi junaliikenne reitillä katkaistiin.

Pommi oli kätketty kuoppaan raiteiden alle. Sen asentaminen oli ilmeisesti jäänyt kesken, sillä pommi oli virittämättä.

Espanjan sisäministeri Angel Acebes kertoi illalla, että asiantuntijoiden mukaan räjähde saattaa olla samanlaista kuin maaliskuun 11. päivän pommit, jotka tappoivat 191 ihmistä Madridissa.

Acebesin mukaan läheltä Toledon kaupunkia löydetty epäilyttävä pommi piti sisällään kymmenen kiloa räjähteitä ja siihen oli kytketty sytytin toista sataa metriä pitkällä johdolla. Pommin asettajasta ei ollut tietoa.

Turvallisuusjoukot kutsuttiin tutkimaan pakettia sen jälkeen, kun Espanjan valtiollisen rautatieyhtiön Renfen työntekijä oli huomannut sen.

Renfen mukaan liikenne Toledon maakunnassa sijaitsevien pikkukaupunkien Mocejonin ja Algodorin välillä katkaistiin löydön jälkeen. Löytö vaikeutti miljoonien espanjalaisten matkantekoa, sillä lähestyvä pääsiäisviikko on Espanjan vilkkainta matkustusaikaa.

Sevillan pääsiäisjuhlallisuudet ovat koko maan kuulut ja kaupunki on pääsiäisenä aina tupaten täynnä.

Espanjan viranomaiset alkoivat löydön jälkeen tarkkailla rautateitä helikopterein ja sotilasajoneuvoin. Lisäksi armeija alkoi vartioida Madridin ja Sevillan välistä rautatietä, jonka poliisi tarkisti jo aiemmin.

Kirjepommeja löytyi Zaragozassa

Pohjois-Espanjassa sijaitsevasta Zaragozan postin lajittelukeskuksesta löydettiin eilen kolme kirjepommia, jotka oli osoitettu madridilaisille mediataloille.

Maan sisäministeriöllä ei toistaiseksi ole tietoa pommien lähettäjästä. Pommien tekotapa muistuttaa eräiden anarkistiryhmien aiemmin käyttämiä pommeja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.