Mainos

Espanjan protestit jatkuvat vaalien jälkeenkin

Espanjan mielenosoittajat aikovat jatkaa protestointiaan tämänpäiväisten kunnallis- ja aluevaalien jälkeenkin. Mielenosoituksia jatketaan ainakin viikolla niin Madridissa kuin muissakin kaupungeissa. Ihmiset haluavat nähdä todellisia tekoja, joilla maan talouskriisiä ja politiikkaa lähdetään muuttamaan.

– Puhuimme eilisessä kokoontumisessa, että emme voi lopettaa kaikkea siihen, kun vaalit on käyty. Jos lopetamme tähän, mikään ei muutu, kertoo protesteihin Madridissa ja kotikaupungissaan Castellónissa osallistunut César Blazquez.

Jo yli viikon kaduilla olleet mielenosoittajat uskovat saavuttaneensa jo ainakin osan tavoitteistaan.

– Meidän ääntämme on nyt kuunneltu. Kaikki ihmiset puhuvat kaduilla mielenosoituksista ja siitä, mitä me haluamme. Myös tiedotusvälineet ovat raportoineet tarkkaan, mitä sanottavaa protestoijilla on ollut, Blazquez toteaa.

Protestien taustalla tavalliset ihmiset

Blazquezin mukaan suurin osa mielenosoittajista suunnittelee äänestävänsä tämänpäiväisissä vaaleissa. Usko demokratiaan ja äänestyksen voimaan elää yhä - äänestämättä jättäminen auttaa mielenosoittajien mielestä vain isoja puolueita. Ketään ei kuitenkaan ohjeisteta äänestämään jotain tiettyä puoluetta tai ehdokasta.

– Protestien taustalla ei ole liittoja tai poliittisia järjestöjä, vaan tavallisia ihmisiä. Toki jotkin puolueet tai ehdokkaat voivat olla lähellä sitä, mitä mekin haluamme ja mitä meiltä puuttuu, mutta emme suoranaisesti vaikuta ihmisten äänestyspäätökseen.

Blazquez kertoo, että vasemmistopuolue Izquierda Unidan ehdokkailla saattaa olla samansuuntaisia ajatuksia kuin mielenosoittajilla. Jotkut puolueen edustajista ovatkin osallistuneet mielenosoituksiin. Protestoijat kuitenkin ilmoittivat heille, etteivät he voi pelata vaalipeliä mielenosoitusten kustannuksella, mutta saavat toki osallistua toimintaan yksilöinä.

– Olemme yhteisesti sopineet, että mielenosoituksissa kuljetaan yhteisenä rintamana. Henkilökohtaiset asiat jäävät nyt taka-alalle, Blazquez sanoo.

Protestoijat myöntävät, että mielenosoituksilla ei todennäköisesti ole suurta vaikutusta vaalien lopputuloksiin.

– Ehkä kaksi suurinta puoluetta häviää vain osan äänistään. Mutta tämä protesti onkin enemmän osoitus siitä, että ihmiset ovat vihaisia ja huolestuneita. Systeemissämme on heikkouksia, ja ne täytyy korjata, Blazquez kiteyttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.