Mainos

Espanjan prinsessa Cristina avioutui

Espanjan prinsessa Cristina avioitui tänään Baskimaasta kotoisin olevan käsipalloilija Inaki Urdangarinin kanssa. Barcelonan 700 vuotta vanhassa goottilaisessa kirkossa pidettäviä häitä kunnioitti läsnäolollaan 1500 vierasta ympäri maailman.

Vieraiden joukossa oli kuninkaallisia 40 maasta sekä huippupoliitikkoja, uskonnollisia johtajia ja liike-elämän vaikuttajia Espanjasta. Lisäksi yli miljardi katselijaa ympäri maailman sai seurata tilaisuutta suorana lähetyksenä tv:stä. Cristina, joka on kruununperimysjärjestyksessä kolmas, saapui kirkkoon isänsä kuningas Juan Carlosin kanssa Rolls-Royce-loistoautossa.
Seremonian päätteeksi tuore aviopari siirtyi häävastaanotolle lähistöllä sijaitsevaan Pedralbesin linnaan. Hääkulkueen matkaa seurasi katujen varsilla noin puoli miljoonaa ihmistä. Hääreitin varrella olevia rakennuksia oli koristeltu värillisillä nauhoilla ja Barcelonan sinisillä lipuilla.
Yli 200000 valkoista kukkaa oli istutettu ympäri kaupunkia. Häävieraiden joukossa olivat mm. Norjan ja Ruotsin kuningasparit sekä prinssejä ja prinsessoja Monacosta, Belgiasta, Marokosta, Kreikasta, Saudi-Arabiasta ja Luxemburgista. Britanniaa edusti häissä prinssi Edward.

Valtavat turvatoimet

Turvatoimet hääjuhlissa olivat valtavat, sillä hallitus halusi estää baskien Eta-järjestön mahdolliset iskut. Vartiointitehtäviin komennettiin yli 4000 poliisia. Poliisi haravoi ennen juhlapäivää läpi kaupungin etsien rakennuksista räjähteitä ja jopa kolusi viemäritunnelit hääkulkueen reitin varrella. Talojen katoilla partioivat tarkka-ampujat ja siviilipukeiset salaisen poliisin edustajat tekivät työtään väkijoukoissa. Baskimaassa räjähti lauantain vastaisena yönä pieni pommi, joka ei aiheuttanut vahinkoja.
Cristina, 32, tapasi Inaki Urdangarinin, 29, Atlantan olympialaisissa viime vuonna. Espanjan käsipallomaajoukkue voitti tuolloin pronssimitalin. Urdangarinin isä on varakas baskiliikemies. Pariskunta asuu Barcelonassa.

Suosittu kuningashuone

Espanjan kuningashuone on maan kansalaisten keskuudessa hyvin suosittu maanläheisyytensä vuoksi. Kuningas Juan Carlos kruunattiin vuonna 1975 vain kaksi päivää diktaattori Francisco Francon kuoleman jälkeen. Häntä pidetään yleisesti "kansan kuninkaana" ja Espanjan demokratian suojelijana.
Suurin osa espanjalaisista hyväksyy kyselyjen mukaan prinsessa Christinan valinnan puolisokseen. Myös Christina on espanjalaisten keskuudessa erittäin suosittu. Hän ei ole sulkeutunut kuninkaalliseen norsunluutorniin, vaan käy töissä barcelonalaisessa pankissa, jossa hän avustaa kulttuurihankkeiden suunnittelussa.

(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.