Mainos

Espanjan poliisissa kytee huumeongelma

Joka viides tuleva poliisi antoi positiivisen tuloksen laajassa testissä. Ongelmaa pahentaa se, että heitä ei voi erottaa.

Espanjalaisten poliisikokelaiden huumeiden käyttö on lisääntunyt rajusti viime vuosina.

Avilan poliisikoulusta valmistuville tehty laaja huumeseulonta on vahvistanut huumeidenkäytön levineen laajalle lainvalvojiksi pyrkivien keskuudessa. Koulunsa päättävästä 2750 poliisioppilaasta huumetestin teki 500 ja tulos järkytti pahimmatkin epäilijät: tulevista poliiseista peräti 20 prosenttia eli useampi kuin joka viides antoi positiivisen tuloksen.

Ongelmaa pahentaa se, että rankaisukeinot ovat vähissä, positiivisen huumetestin antaneita ei nimittäin voida suoraan erottaa poliisikoulusta. Koulun vuodelta 1980 laadituissa säännöissä huumeiden käyttöä ei ole listattu erottamisen syyksi, vaan ainoastaan hyvin vakavaksi rikkeeksi. Ja koska valmistuvat poliisikurssilaiset eivät ole vielä töissä, heitä ei voida myöskään "pidättää virasta".

Huumeita käyttäneille ei siis voida antaa lähtöpasseja eikä heitä voida hylätä vaan ainoaksi kurinpidolliseksi vaihtoehdoksi jää arvosanojen alentaminen.

Huumeongelmasta kertoneen El Mundo -lehden mukaan tilanteen taustalla on Espanjan poliisipula. Aloituspaikkoja poliisikoulussa on lisätty viime vuosina reilusti, mutta koulutukseen suunnattuja varoja ei ole lisätty samaan tahtiin eikä koulutuksen tai kontrollin tasoa ole pystytty säilyttämään.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.