Mainos

Espanjan poliisi pidätti al-Qaida-epäiltyjä

Espanjan poliisi pidätti tänään kolme al-Qaida-verkoston jäseniksi epäiltyä ja takavarikoi useita videonauhoja, joille on kuvattu yksityiskohtaisesti Yhdysvaltain tunnettuja maamerkkejä. Asiasta kertoi sisäministeri Angel Acebes. Acebesin mukaan pidätetyt ovat syyrialaista syntyperää ja heistä ainakin yhdellä on ollut todistettavasti kytköksiä al-Qaidan talousrakenteisiin.

Miehet otettiin kiinni Madridissa ja itäisessä Castellonin kaupungissa. Poliisin kerrottiin saaneen pidätysten yhteydessä haltuunsa kuvamateriaalia 11. syyskuuta tuhotusta World Trade Centeristä kuvattuna useista eri kulmista ja etäisyyksiltä. Löydetyt viisi videokasettia oli kuvannut yksi pidätetyistä vieraillessaan Yhdysvalloissa vuonna 1997.

Viranomaisten mukaan epäilyttävillä nauhoilla näkyivät lisäksi Vapaudenpatsas, San Franciscon Golden Gate -silta, Chicagon tunnetuin pilvenpiirtäjä Sears Tower, Kalifornian Disneyland, Universal Studios -teemapuisto ja newyorkilainen lentoasema.

Sisäministeriö kertoi lausunnossaan epäilevänsä, että kohteita oli kuvattu mahdollisesti osana terrori-iskujen suunnittelua.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.