Mainos

Espanjan poliisi löysi kirjepommeja

Espanjan poliisi on löytänyt kolme kirjepommia. Myös Italiasta on löydetty kaksi kirjepommia.

Espanjan poliisi on löytänyt kolme kirjepommia postin lajittelukeskuksesta Zaragozasta maan pohjoisosassa. Poliisin pommiryhmä oli myöhään illalla purkanut kaksi kolmesta kirjepommista, jotka oli säädetty räjähtämään avattaessa. Asiasta kertoi maan radio.

Radion mukaan kirjeet oli osoitettu La Razon -lehdelle, Cope-ketjuun kuuluvalle radioasemalle ja Antena 3 -televisiokanavalle maan pääkaupungissa Madridissa. Zaragozan postin lajittelukeskus evakuoitiin pommien löytämisen jälkeen. Poliisin mukaan puretut pommit olivat varsin alkeellisia ja sisälsivät vajaat sata grammaa räjähdysainetta kumpainenkin.

Myös Italiasta on löydetty kaksi kirjepommia. Ne oli osoitettu maan korkea-arvoisille vankilaviranomaisille, joista yksi on entinen mafiatutkija. Italian poliisi sanoi epäilevänsä anarkistiryhmittymiä pommien lähettäjiksi.

Anarkistien uskotaan lähettäneet useita kirjepommeja Italiassa viime kuukausina. Niiden kohteina ovat olleet muun muassa Euroopan unionin virnaomaiset mukaanlukien komission puheenjohtaja Romano Prodi.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.