Mainos

Espanjan pelastustoimia moititaan hitaiksi

Espanjassa on esitetty kritiikkiä Malagan lauantaisen bussiturman pelastustoimien hitaudesta. Myös paikalla olevat suomalaiset ovat kertoneet avustustyöntekijöille, että operaatio kesti tunteja.

Suomen viranomaiset ovat toimia jo kiitelleet. Ulkoministeri Alexander Stubb kiittelee viranomaisten yhteistyötä, mutta lupaa, että asiasta tehdään selvitys.

- Espanjan viranomaiset ovat olleet erittäin avuliaita myös meidän suuntaamme, mutta suuret analyysit tehdään vasta myöhemmin. Tällä hetkellä tärkeintä ovat uhrit, loukkaantuneet, omaiset ja läheiset, Stubb sanoo.

Suomalainen pelastusalan ammattilainen sanoo, että tässä vaiheessa on ennenaikaista arvioida, miten pelastustoimet ovat sujuneet.

- Espanjassakin paikallinen, Onnettomuustutkintakeskuksen tyyppinen elin varmasti tutkii, miten tapahtuvat etenivät ja se sitten aikanaan on virallinen dokumentti, sanoo palomestari Markku Rissanen Helsingin pelastuslaitokselta.

Moottoritie on pelastajille aina haastava paikka jo pelkästään erittäin kovien nopeuksien takia. Ensimäinen tehtävä on estää lisävahingot ja turvata pelastushenkilöstön toiminta.

- Sen jälkeen tulevat normaalit toimenpiteet, eli ensin potilasluokittelu ja mahdollisesti vaikeasti irrotettavien henkilöiden siirtäminen kohteesta sairaalaan, Rissanen kuvaa.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja