Mainos

Espanjan oppositiojohtajalla Suomi-kytkös

Oikeistoliberaalin Ciudadanos-puolueen johtaja ja lainoppinut Albert Rivera on saanut nauttia myös suomalaisesta korkeakoulutuksesta.

Rivera opiskeli lakia ensin Barcelonan kotikonnuillaan Espanjassa ja suoritti siellä maisterin tutkinnon. Suomessa Rivera oli vuoden EU:n Erasmus opiskelijavaihto-ohjelman puitteissa.

Politiikasta Rivera sai maistiaiset otettuaan osaa väittelykilpailuun ja innoittajana toimi oma professori Francesc de Carreras. Menestymistä kutsumuksessa ei myöskään ole haitannut George Washintonin yliopistossa Yhdysvalloissa suoritettu kurssi, aiheena poliittinen markkinointi.

Valmistuttuaan yliopistosta Rivera siirtyi La Caixa -säästöpankin lakineuvonantajaksi vuonna 2002 ja oli toimessa 2006 saakka. Tuolloin hän tuli valituksi Ciudadanos-puolueen johtoon sen ensimmäisessä puoluekokouksessa, houkuttelijana tuttu yliopistoprofessori ja puolueen ajava voima de Carreras.

Ciudadanos oli aluperin barcelonalaisajattelijoiden liike. Siitä on vajaassa kymmenessä vuodessa tullut lähinnä oikeistoliberaali puolue, joka vastustaa katalonialaista kansallisajattelua, kannattaa yrittäjyyttä ja toisaalta marihuanan laillistamista ja eutanasiaa. Puolue sanoo etsivänsä uusia voimia Espanjan vanhojen puolueiden tilalle.

Tähän rooliin hyvinkoulutettu Rivera sopii hyvin myös siksi, että hän urheilullisena nuorena peräti voitti Katalonian uintimestaruuden 16-vuotiaana ja pelasi myös vesipalloa. Nyt 36-vuotiaana perinnöksi urheilusta on jäänyt hyväraamisuus josta ei ole haittaa kokouslavoilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.