Mainos

Espanjan mielenosoittajat eivät peräänny vaalipäivänäkään

Espanjan torimielenosoitukset ovat jatkuneet jo viikon. Torit ovat olleet mielenosoittajien hallussa kymmenissä espanjalaiskaupungeissa. Hallitus ei aio hajottaa mielenosoituksia väkisin, vaikka poliittinen toiminta on vaalien alla kielletty.

Kymmeniätuhansia espanjalaismielenosoittajia yhdistää närkästys ja kiukku maan politiikkaa ja kansainvälistä kapitalismia kohtaan.

– Heidän mielestään vallitseva taloudellis-poliittinen järjestelmä ei enää edusta kansalaisia. Elämä itsessään on jäänyt talouden rattaiden puristuksiin, kertoo Radio Novan Espanjan-kirjeenvaihtaja Hannu Arvio.

Espanjassa pidetään tänään lahjusskandaalien värittämät alue- ja kuntavaalit. Mielenosoittajat ovat kehottaneet espanjalaisia antamaan äänensä jollekin muulle puolueelle kuin maan kahdelle suurimmalle, sosialistien PPSOE:lle tai keskusta-oikeistolaiselle PP:lle (Partido popular).

Vaalitappiota ennustetaan sosialistipuolueelle, jonka suosio on laskenut talouskriisin vuoksi. Maa rypee myös syvässä lamassa; työttömyys on 21,2 prosenttia ja nuorisotyöttömyys 44,6 prosenttia.

Närkästyneiden espanjalaisten mielenilmausten keskus on Madridissa Puerta del Sol -aukiolla, joka on jo kuin kaupunki kaupungin sisällä. Puerta del Solilla on toimintaa ohjaavien erilaisten komiteoiden lisäksi muun muassa ruokapiste, lehdistökeskus ja jopa lastentarha.

Mielenilmaukset ovat levinneet espanjan ulkopuolella asuvien närkästyneiden espanjalaisten toimesta kymmenille muille toreille ympäri maailmaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.