Mainos

Espanjan metsäpalot tahallaan sytytettyjä?

Viranomaiset epäilevät, että Espanjan lounaisosassa riehuneita metsäpaloja ovat sytyttäneet pyromaanien lisäksi maakiistoja käyvät maanviljelijät ja kiinteistökeinottelijat.

Espanjan viranomaiset tutkivat väitteitä, joiden mukaan valtaosa Galician maakunnassa maan lounaisosassa riehuvista metsäpaloista olisi tahallaan sytytettyjä.

Galiciassa on raivonnut tänään liki 60 metsäpaloa. Nelisenkymmentä paloa on jo saatu hallintaan. Yli 3500 palomiestä ja metsätyöntekijää taisteli paloja vastaan. Heillä oli tukenaan kolmisenkymmentä lentokonetta.

Espanjan ympäristöministeri Cristina Narbonan mukaan metsäpaloissa on kyse "metsäterrorista". Viranomaisten mukaan paloja sytyttelevät pyromaanien lisäksi maakiistoja käyvät maanviljelijät ja kiinteistökeinottelijat. Galician viranomaisten mukaan ainakin kaksi ihmistä on jo pidätetty metsäpalojen sytyttämisestä epäiltynä.

Metsää paloi vain parin kilometrin päässä Santiago de Compostelan kaupungista Galiciassa. Santiago de Compostela on maailmankuulu keskiaikaisesta pyhiinvaellusreitistä, joka päättyy kaupunkiin.

Myös Espanjan naapurimaassa Portugalissa roihusi kymmenkunta metsäpaloa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.